COOLTURA de WEEKEND: Filme româneşti. Boicotatul "Două lozuri" şi "6,9 pe scara Richter" de Nae Caranfil - VIDEO

În acest weekend Mediafax recomandă filme româneşti. În cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest vor rula "Două lozuri", de Paul Negoescu şi "6,9 pe scara Richter" al maestrului Caranfil. Avem şi un film hollywoodian despre un Mare Uriaş prietenos, amabil şi gentil, în regia lui Spielberg.

1087 afișări
Imaginea articolului COOLTURA de WEEKEND: Filme româneşti. Boicotatul "Două lozuri" şi "6,9 pe scara Richter" de Nae Caranfil - VIDEO

COOLTURA de WEEKEND: Filme româneşti. Boicotatul "Două lozuri" şi "6,9 pe scara Richter" de Nae Caranfil

Grade Caranfil pe scara Richter. Ţi-e frică de cutremure?

Regizorul faimoaselor filme "Filantropica" şi "Restul e tăcere" revine cu "6,9 pe scara Richter", o comedie burlescă, ţesută cu elemente de musical, despre criza vârstei de mijloc, dragoste, depresie şi frica obsesivă de cutremure.

Comedia lui Nae Caranfil, 6,9 pe scara Richter, va rula vineri, 21 octombrie, de la 21.00, în prezenţa regizorului, la Cinema Muzeul Ţăranului. O comedie „parţial realistă, parţial nerealistă”, cum spune regizorul şi scenaristul Nae Caranfil, "6,9 pe scara Richter" e povestea unui tânăr actor de teatru ce navighează cu greu între rolul complicat dintr-un spectacol de musical, o nevastă geloasă până la depresie şi obsesia marelui cutremur devastator, anunţat ca iminent de toţi experţii. Însă adevăratul "cutremur" pentru el se dovedeşte a fi reapariţia intempestivă a propriului său tată, după decenii de absenţă. Manipulator şi amoral, acesta se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul si bulversându-i complet existenţa.

Din distribuţie: Teodor Corban, Laurenţiu Bănescu, Maria Obretin şi Simona Arsu. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Cătălin Cristuţiu – montajul.

"Două lozuri". Boicot, provincie, loto cu Dinel, Sile şi Pompiliu

Comedia românească "Două lozuri", în care rolurile principale sunt interpretate de Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, a fost boicotată de români în mediul online. Au acordat note de 1 peliculei pe site-urile IMDb şi Cinemagia. Iată întreaga poveste aici

Scenariul, inspirat din nuvela "Două loturi" de Ion Luca Caragiale şi scris de Paul Negoescu, spune povestea a trei bărbaţi din provincie (Dinel, Sile şi Pompiliu) care, după ce află că au câştigat marele premiu la loto, descoperă că biletul nu mai e de găsit, aşa că sunt nevoiţi să pornească într-o călătorie ca să-l recupereze. Pelicula îi are în rolurile principale pe Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, iar rolurile secundare sunt jucate de absolvenţii şcolii actoriedefilm.ro. Filmul rulează sâmbătă, 22 octombrie, de la 20:30, la Cinema Muzeul Ţăranului.

The BFG. Marele Uriaş Prietenos. Regia: Steven Spielberg

Iată povestea incredibilă a unei orfane şi a Uriaşului care îi face cunoştinţă cu fascinanta, dar periculoasa lui lume. Spre deosebire de toţi ceilalţi asemenea lui, Marele Uriaş Prietenos este extrem de amabil şi gentil. Deşi la început micuţa Sophie se teme de lumea în care a ajuns, îşi dă seama repede că însoţitorul ei este o creatură blândă, iar curiozitatea o impinge să pună zeci de întrebări. Amicul ei o învaţă totul despre magie şi felul în care transmite vise copiilor de pe Pământ. Până acum, amândoi se simţeau singuri, fiecare în lumea lor. Întâlnirea lor va schimba totul, scriu organizatorii festivalului Les Films de Cannes à Bucarest. Filmul rulează sâmbătă, de la 17:45, la Cinema Muzeul Ţăranului.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici