Cotidianul Bild introduce plata pentru conţinutul online: De la ce preţ pornesc abonamentele lunare

Bild, cel mai citit cotidian din Europa, introduce plata parţială pentru conţinuturile sale online din 11 iunie, precum şi un sistem de coduri de acces pentru cumpărătorii versiunii tipărite, a anunţat grupul Axel Springer, care deţine publicaţia.

93 afișări
Imaginea articolului Cotidianul Bild introduce plata pentru conţinutul online: De la ce preţ pornesc abonamentele lunare

Cotidianul Bild introduce plata pentru conţinutul online: De la ce preţ pornesc abonamentele lunare (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Site-ul bild.de, până în prezent gratuit, a fost vizitat în martie de 12,3 milioane de persoane.

Din 11 iunie va introduce trei formule de abonament lunar - de 4,99 euro, 9,99 euro şi 14,99 euro - pentru acces, pe internet, tabletă sau telefoane mobile, la anumite articole, fotografii, exclusivităţi, interviuri etc. - o specialitate a publicaţiei. Cel mai scump abonament lunar va permite accesul la versiunea digitală completă şi cupoane pentru achiziţionarea versiunii tipărite.

Abonamentele pot fi modificate lunar şi rezilia cu şapte zile înainte de încheierea termenului.

Partea de site care oferă "informaţiile pure" va rămâne gratuită, potrivit reprezentanţilor Axel Springer.

Acest tip de formulă cu plata parţială a fost adoptată de un număr din ce în ce mai mare de publicaţii din Germania, care se tem că pierd din ce în ce mai mulţi cititori pntru varianta tipărită.

Această strategie se înscrie în planurile grupului Axel Springer, care deţine şi cotidianul Die Welt şi numeroase reviste, de a atrage venituri mai mari din activităţile online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici