"Covid, Colivia noastră". O carte despre ce înseamnă această boală pentru 50 de români s-a lansat la Iaşi

  • Volumul intitulat "Covid, Colivia noastră" a fost lansat la Iaşi.
  • Preşedintele Socieţăţii Române de Epidemiologie numeşte volumul ce cuprinde păreri ale unor medici, academicieni, chimişti, actori, scriitori sau chiar a Preafericitului Daniel, „o carte document”
  • Cartea conţine experienţe personale, articole ştiinţifice, dar şi postări de pe reţelele de socializare ale unor oameni care au opinii pro sau contra despre existenţa virusului
1127 afișări

 Tu te-ai gândit să pui pe hârtie tot ce ai gândit sau ai simţit în toată această perioadă,când oriunde te întorci auzi despre infecţia cu noul coronavirus? 50 de români cunoscuţi au făcut asta pentru tine, iar textele lor au fost adunate într-un volum. “Covid, Colivia noastră” este un volum colectiv, în care semnează şi preşedintele Academiei Române, Preafericitul Daniel, medici, scriitori sau actori. Laurenţiu Şoitu a coordonat lucrarea.
 
"Am vrut să fie document pentru că ne dorim ca toţi cei ce vom citi sau reciti această carte să observăm cât de diverse sunt perpectivele din care priveşti spre un eveniment", spune profesorul Laurenţiu Şoitu.
 
"Sunt oameni în măsură să exprime împreună şi separat un fel de sentiment colectiv, care ţine şi de o anumită revoltă în faţa neputinţei, pentru că nu poţi nici să îl eviti, nici să îl omori, tot ce poţi e sa speri că va trece, că vei rezista, că nu o sa se ia pe tine" - Răsvan Popescu, scriitor.
 

Ceea ce reprezintă această carte este ceea ce este în spatele cifrelor, a anunţurilor vis-a-vis de numărul de îmbolnăviri, numărul de decese, şi cuprinde simţămintele şi trăirile unor oameni care reprezintă ceva în societate", spune şi prof. univ. dr. Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici