CRP cere autorităţilor moldovene să nu-i pună în pericol pe jurnalişti

Clubul Român de Presă (CRP) a cerut, vineri, autorităţilor R. Moldova să dea dovadă "de maxim discernământ" şi să acţioneze astfel încât "integritatea fizică a jurnaliştilor români aflaţi la Chişinău să fie asigurată şi să nu fie puşi în pericol, având în vedere că sunt în exercitarea meseriei".

19 afișări
Imaginea articolului CRP cere autorităţilor moldovene să nu-i pună în pericol pe jurnalişti

CRP cere autorităţilor moldovene să nu-i pună în pericol pe jurnalişti (Imagine: Mediafax Foto)

"Clubul Român de Presă a luat act cu deosebită îngrijorare de situaţia în care se află jurnaliştii români care îşi desfăşoară în aceste zile activitatea la Chişinău. Cerem autorităţilor Republicii Moldova să dea dovadă de maxim discernământ şi să acţioneze astfel încât integritatea fizică a acestor ziarişti să fie asigurată şi să nu fie puşi în pericol, având în vedere că sunt în exercitarea meseriei", informează Consiliul de Onoare al CRP.

CRP consideră că publicul român este privat de informaţii în urma introducerii de către autorităţile moldovene a unui regim arbitrar de vize pentru cetăţenii români.

"Clubul Român de Presă se declară revoltat de implicaţiile asupra liberei informări pe care le are decizia autorităţilor moldovene de a introduce regim de vize în relaţia cu România, vize pe care nu le acordă, de fapt. În acest moment, ziariştii nu pot intra pe teritoriul Republicii Moldova, ceea ce privează publicul român de informaţii. Este o atitudine intolerabilă pentru un stat care afirmă că îşi doreşte integrarea europeană", precizează CRP.

CRP cere autorităţilor moldovene "să realizeze faptul că jurnaliştii români lucrează în interesul publicului" şi că "blocarea accesului la informaţie nu mai este o soluţie utilă pentru niciun scop politic".

Clubul Român de Presă a sesizat joi World Association of Newspapers (WAN) în privinţa situaţiei în care se află jurnaliştii români care îşi desfăşoară în aceste zile activitatea la Chişinău.

De asemenea, vineri, CRP a adresat scrisori referitoare la această problemă preşedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin şi vicepremierului Andrei Stratan, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Citeşte şi:

Echipa Pro TV a fost atacată de poliţişti în Chişinău

MAE recomandă românilor să evite călătoriile în Republica Moldova

Un reporter şi un operator de la Antena 3, expulzaţi din R. Moldova

Ziarist de la Gândul, expulzat după o noapte petrecută pe aeroportul din Chişinău

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici