Cum afli ce site-uri te urmăresc şi trimit mai departe informaţiile tale

Collusion, un add-un de Firefox, îţi arată în timp real ce site-uri preiau informaţiile tale şi le trimit mai departe.

1188 afișări
Imaginea articolului Cum afli ce site-uri te urmăresc şi trimit mai departe informaţiile tale

Cum afli ce site-uri te urmăresc şi trimit mai departe informaţiile tale (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Dacă nu plăteşti pentru ceva înseamnă că nu eşti clientul. Eşti produsul care se vinde" (Andrew Louis).

Cu acest citat începe pagina demo a aplicaţiei Collusion, creată ca add-on pentru browser-ul Mozilla Firefox, care te ajută să înţelegi care site-uri accesate de tine îţi urmăresc informaţiile şi care trimit mai departe datele tale.

Produsul a fost prezentat ieri dimineaţă într-un seminar TED, susţinut de CEO de la Mozilla, Gary Kovacs care spune că preţul pe care îl plătim pentru dreptul conectivităţii online este intimitatea noastră şi este timpul ca noi să îi urmărim pe cei care ne urmărim.

Collusion tinde să ofere o transparenţă cât mai mare userilor prin crearea vizuală a răspândirii datelor personale către diverse companii, în timpul browsing-ului.

Citeşte mai mult pe www.apropo.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici