"Cumnata lui Pantagruel", în regia lui Purcărete, prezentat în Macedonia - VIDEO

Spectacolul "Cumnata lui Pantagruel", în regia lui Silviu Purcărete, va fi prezentat, în 21 septembrie, la festivalul de teatru "Youth Open" din Skopje, Macedonia.

96 afișări
Imaginea articolului "Cumnata lui Pantagruel", în regia lui Purcărete, prezentat în Macedonia - VIDEO

"Cumnata lui Pantagruel", în regia lui Purcărete, prezentat în Macedonia

Spectacolul este o coproducţie a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, a Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu şi a Companiei "Silviu Purcărete" din Lyon.

Potrivit Teatrului Maghiar de Stat Cluj, festivalul de teatru "Youth Open" (MOT) se desfăşoară între 19 şi 26 septembrie, în capitala Macedoniei.

Conform sursei citate, festivalul a fost înfiinţat în 1976 cu scopul de a oferi o imagine a evenimentelor teatrale din toată lumea şi de a alinia teatrul macedonian la tendinţele acestor teatre.

Ca şi ediţiile anterioare, "a 34-a ediţie a Festivalului pune accentul pe estetici noi, revoluţionare care poartă esenţa teatrului contemporan", iar motto-ul a acestei ediţii este: "Oglinda ta".

În cele 15 zile ale festivalului, publicul din Skopje va avea ocazia de a vedea spectacolele unor companii de teatru din Slovenia, Austria, Croaţia, România, Bulgaria, Serbia, Elveţia, Montenegro, Franţa şi Macedonia.

Tot în cadrul festivalului vor avea loc şi workshop-uri conduse de oameni de teatru din Europa şi Macedonia.

Spectacolul "Cumnata lui Pantagruel" a mai participat la cea de a 13-a şi a 14-a ediţie a Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, la Porto şi Roma, la Festivalul Internaţional de Teatru din Sibiu, la cea de-a 10-a ediţie a Festivalului de Teatru Latino-American din Bogota.

De asemenea, montarea semnată de Purcărete a fost prezentă la Festivalul Internaţional de Teatru din Napoli şi la Festivalul Internaţional de Teatru Ex Ponto din Ljubljana, unde a câştigat marele premiu al festivalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici