Dan Diaconescu vrea să vândă 20% din OTV

Dan Diaconescu, proprietarul OTV, a declarat pentru MEDIAFAX că are negocieri avansate pentru a vinde 20 % din OTV cu un grup financiar din Austria, tranzacţia fiind motivată de intenţia de a lista compania la bursă în 2008.

2 afișări
Imaginea articolului Dan Diaconescu vrea să vândă 20% din OTV

Dan Diaconescu vrea să vândă 20% din OTV

"Vrem să ne listăm la bursă în 2008, astfel OTV trebuie transformată într-o companie cu doi acţionari, însă vrem ca viitorul acţionar să fie un grup puternic. Am evaluat compania OTV la aproximativ 150 de milioane de euro şi vrem să vindem cel mult circa 20% din acţiuni. Noi cerem 30 de milioane de euro pentru pachetul de 20%, însă o altă condiţie este ca viitorul acţionar să nu se amestece în politica editorială a OTV", a explicat Dan Diaconescu.

El a precizat că a primit oferte din partea mai multor persoane sau companii de media din România, însă cel mai aproape de semnarea unui contract este cu o companie finaciară austriacă.

"Suntem în discuţii cu mai multe grupuri şi nu ştiu cum se vor finaliza până la urmă, însă negocierile cele mai apropiate de finalizare sunt cu un grup financiar austriac, din domeniul bancar şi al asigurărilor, care are ceva investiţii şi pe piaţa românească. Grupul din Austria ne-a făcut o ofertă, sunt singurii care acceptă numai 20% din acţiuni. Alţii vor mai mult. Când vom intra pe bursă, voi mai scoate la vânzare încă 15% din acţiuni, însă niciodată nu voi vinde mai mult de 49% din pachetul de acţiuni, astfel încât să rămân eu cu 51%. Am negociat şi cu persoane, precum Gigi Becali, şi cu grupuri de presă. Toată lumea vrea să cumpere OTV pentru că este pe trend ascendent. Dar şi dacă nu se vinde, este în regulă oricum, pentru că este o companie profitabilă şi pentru listarea la bursă o să implic pe cineva din familia mea", a mai spus Diaconescu.

Potrivit Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), licenţa audiovizuală pentru OTV este deţinută de societatea Ocram Televiziune SRL, al cărei asociat unic este Dan Cristian Diaconescu.

CNA l-a atenţionat pe Dan Diaconescu, în şedinţa de marţea trecută, că OTV este la un pas de reducerea la jumătate a valabilităţii licenţei, din cauza încălcărilor legislaţiei audiovizuale. OTV are licenţă din februarie 2004 şi a primit autorizarea de a emite din aprilie 2004, iar potrivit art. 55 din Legea audiovizualului, "licenţa audiovizuală se acordă pentru o perioadă de 9 ani, atât în domeniul radiodifuziunii sonore, cât şi în cel al televiziunii".

"Unii colegi consideră că acolo (la OTV, n.r.) este un haos, ceva nu merge, ceea ce duce la sancţiuni. Ar mai urma încă o întrerupere de trei ore, apoi înjumătăţirea licenţei", a spus marţi Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici