"Dan Perjovschi - All Over", la Bruxelles

Artistul român Dan Perjovschi va prezenta, în perioada 8 mai - 1 iunie, la Bruxelles, în cadrul manifestării KunstenFestivaldesArts, proiectul "Dan Perjovschi - All Over".

21 afișări
Imaginea articolului "Dan Perjovschi -  All Over", la Bruxelles

"Dan Perjovschi - All Over", la Bruxelles (Imagine: Mediafax Foto)

"Dan Perjovschi - All Over" are patru componente care-şi propun să includă oraşul Bruxelles într-un manifest artistic contemporan.

Prezentarea desenelor lui Dan Persjovschi constituie evenimentul principal al KunstenFestivaldesArts, unul dintre cele mai cunoscute manifestări de profil din Belgia. În paralel cu desenele expuse în locaţia centrală a festivalului, Palatul Bursei, va rula şi un slideshow cu imagini produse în timpul festivalului şi / sau trimise prin fax şi instalate asemenea unei "poşte restante" în atenţia publicului şi a artiştilor.

Totodată, Dan Perjovschi a fost invitat să ilustreze cu desene ediţiile din 16 mai ale celor mai mari cotidiene belgiene, "Le Soir" şi "De Morgen", pe teme curente de politică internaţională şi belgiană.

Desenele artistului vor fi expuse în spaţiul public pe axa Gare de Midi / Forest National şi în cartierul european, pe toată durata expoziţiei.

Totodată, Dan Perjovschi va lucra "în rezidenţă" la centrul Wiels, între 8 şi 15 mai. Atelierul său va fi deschis publicului şi lucrările vor putea fi văzute în cursul realizării până la 1 iunie.

Dan Perjovschi (46 de ani) este grafician, autor de performance, apologet critic şi satiric al artei politice.

Operele lui Perjovschi au putut fi văzute pe pereţii şi tavanele de la MoMA, New York (2007), Tate Modern, Londra (2006), Muzeul Ludwig din Köln (2005). La Bienala de la Veneţia, din 2007, desenele lui Perjovschi puteau fi luate chiar pe haine de vizitatorii pavilionului Arsenale, de pe pereţii coridorului de acces. Dan Perjovschi a primit premiul George Maciunas în 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici