Dan Puric reia spectacolul "Vis" la Sala Rapsodia

Dan Puric va relua one-man-show-ul "Vis", din 12 aprilie, la Sala Rapsodia, după ce acest spectacol a fost în 24 de turnee în toată lumea, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

355 afișări
Imaginea articolului Dan Puric reia spectacolul "Vis" la Sala Rapsodia

Dan Puric reia spectacolul "Vis" la Sala Rapsodia

Un bun exemplu al limbajului scenic al lui Puric, situat între pantomimă, teatru-dans şi teatru-gest, "Vis" a fost prezentat în Franţa, Marea Britanie, Austria, Germania, Coreea de Nord, Republica Moldova şi alte ţări.

Construit dintr-o serie de imagini gestuale, "Vis" propune tablouri dansante care se cer descifrate, dincolo de tutela cuvântului. E un risc asumat de creator.

Spectacolul, compus din numere născute accidental, a fost distins cu premiul special al Festivalului de Pantomimă de la St. Croix - Elveţia (1992) şi cu un premiu special la Programul Chicago Artist International (1996).

De asemenea, la Sala Rapsodia se joacă, joi seară, spectacolul aniversar "Costumele", care împlineşte nouă ani de existenţă a Companiei de teatru Passe-Partout.

"Costumele" a colindat lumea participând la multe festivaluri internaţionale. Dan Puric povesteşte cu fantezie şi umor, folosind un limbaj universal, în care pantomima, dansul, stepul sau virtuţile unui scenariu, fiind teatralizate. 100 de costume aparţinând scenografilor Dragoş Buhagiar şi Irina Solomon sunt animate de o trupă de tineri actori. Din distribuţie fac parte Carmen Ungureanu, Adrian Horobet, Ileana Olteanu, Richard Bovnovczki, Dragoş Huluba, Violeta Totir, Dana Cavaleru, Lucian Maxim, Vlad Oancea, Oxana Moravec, Andrei Vasluianu, Ioana Visalon, Ion Parea, Adriana Butoi, Adriana Nicolae, Adelaida Zamfira, Nicolae Nastasia, Ramona Cutina şi Mircea Cristescu.

"Ideea Irinei Solomon şi a lui Dragoş Buhagiar de a face un spectacol al costumului de teatru m-a incitat. De ce? Pentru că un costum de teatru care şi-a consumat existenţa artistică şi stă aruncat undeva, într-o magazie, conţine întotdeauna o energie ascunsă, acel «altceva» pe care l-ar fi putut trăi. Acel «altceva» m-a incitat pe mine, în măsura în care noi, ca oameni născuţi încă o dată, am avea şansa incredibilă a unui «altceva»", spune Dan Puric, regizorul şi scenaristul spectacolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici