Dean Kinsman (FBI): S-a ajuns la 20.000 de victime ale atacurilor cibernetice

”S-a ajuns la aproximativ 20.000 de victime ale atacurilor cibernetice şi la pagube de miliarde” a explicat, joi, Dean Kinsman, ataşatul ambasadei SUA în România însărcinat de FBI cu prevenirea cyber atacurilor, pe scena Upgrade 2 de la iCEE.fest: Upgrade 100.

131 afișări
Imaginea articolului Dean Kinsman (FBI): S-a ajuns la 20.000 de victime ale atacurilor cibernetice

Dean Kinsman (FBI) : S-a ajuns la 20.000 de victime ale atacurilor cibernetice

Specialistul, care a fost prezentat de robotul Escu, inteligenţa artificială responsabilă cu prezentările de la Upgrade 2, a insistat asupra ameninţărilor la care ne expunem folosind dispositive smart conectate în permanenţă, şi asupra modurilor în care se colectează date care să descurajeze atacatorii şi cum se construieşte un caz solid în această nouă lume, dominată de tehnologie.

Prezentând mecanismul simplu pe baza căruia o simplă descărcare a unui document care pare inofensiv poate să ofere accesul la parole şi informaţii financiare salvate în computerul personal, Kinsman a descris întregul circuit prin care informaţia sustrasă se transformă într-o pagubă a cărei valoare creşte.

Dean Kinsman (FBI) a explicat în câte feluri se poate profita de vulnerabilităţile sistemelor informatice. Din mai 2019, Dean este ataşat al ambasadei Statelor Unite în România, însărcinat de FBI pentru studiul si prevenirea cyber atacurilor. Kinsman şi-a început cariera la FBI în biroul din Detroit, în 2002, ca agent de criminalitate informatică.

În perioada 2002-2009 a investigat cazuri de intruziune penală şi de securitate naţională în biroul din Detroit.

Pentru următorii 2 ani a fost repartizat la sediul central al FBI, Divizia Cyber, şi a participat la mai multe căutări şi arestări ale unor infractori cibernetici internaţionali.

În februarie 2012, Dean s-a mutat la biroul FBI din Nashville pentru a investiga criminalitatea cibernetică şi a devenit supraveghetorul acestei secţii în mai 2017.

Înainte de a se alătura FBI, Dean Kinsman a fost locotenent în marină pe un distrugător în San Diego, California şi manager de suport pentru Perot Systems Corporation din Raleigh, Carolina de Nord.

iCEE.fest: UPGRADE 100 are loc la Grand Cinema & More din Bucuresti joi şi vineri, 13 şi 14 iunie, pentru al 8-lea an consecutiv, cu sprijinul Orange, Nissan, George/ BCR, Coca-Cola, GLO, mPlatform, MedLife, Verizon Media, SalesForce, MedLife, Majoritas Academy şi a altor susţinători.

iCEE.fest, Interactive Central and Eastern Europe, festivalul cunoscut pentru că aduce în România toate marile companii globale din digital, încă din 2012, îşi schimbă numele şi vine cu un nou concept, începând din acest an: UPGRADE 100.

Peste 130 de experţi în digital şi tech, autori ai unor lucrări de specialitate în domeniu dar si speakeri profesionisti din domeniul transformării digitale vor fi prezenţi în România, în 13 şi 14 iunie, festivalul aşteptând peste 4.000 de participanţi (dintre care aproape o treime din afara ţării), anunţă organizatorii.

iCEE.fest: Upgrade 100 pregăteşte pentru ediţia din 2019 an 11 linii de conţinut distincte. Unor linii ca disruptive innovation, advertising & marcom, creativity & VR/AR experiential, ecommerce & retail, digtal content & adtech, fintech & emoney, ehealth & medtech, tech & democracy, startups & investments, li se adaugă noi teme, ca AI & robotics şi video gaming & entertainment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici