Deschidera Adunării Ecumenice din Sibiu, în prezenţa a 2000 de persoane

Adunarea Ecumenică din Sibiu a început, marţi, la ora 19.00, în Piaţa Mare din Sibiu în prezenţa a aproximativ 2000 de persoane printre care înalţi prelaţi participanţi la Adunare, dar şi pelerini sibieni.

1 afișare
Imaginea articolului Deschidera Adunării Ecumenice din Sibiu, în prezenţa a 2000 de persoane

Deschidera Adunării Ecumenice din Sibiu, în prezenţa a 2000 de persoane

Sunetul de toacă a deschis oficial cea de-a treia Adunare Ecumenică Europeană la care participă 2500 de înalţi prelaţi din întreaga Europă, dintre care 29,6 la sută sunt protestanţi, 11,8 la sută sunt ortodocşi, 1,8 la sută anglicani, 51,1 la sută catolici şi 5 la sută organizaţii ecumenice.

La ora transmiterii acestei ştiri, au loc cuvintele de salut din partea organizatorilor şi din partea autorităţilor locale din Sibiu.

Pe scena din Piaţa Mare sunt reprezentanţi ai Conferinţei Bisericilor Europene (CBE) şi Consiliului Conferinţelor Episcopale Europene (CCEE), cei doi organizatori ai evenimentului, dar şi IPS Bartolomeu I, Patriarhul Constantinopolului, Mitropolitul Ardealului Laurenţiu Streza şi primarul Sibiului, Klaus Johannis.

Participanţilor li s-a urat bun venit în şase limbi: română, engleză, franceză, germană, rusă şi maghiară. Primarul Sibiului Klaus Johannis le-a urat şi el bun venit musafirilor în trei limbi.

"Bine aţi venit în Capitala Culturală a Europei în vederea celei de-a treia Adunări Ecumenice Europene. Municipalitatea din Sibiu a aşezat nu demult o cruce în cel mai înalt loc, în apropierea municipiului, o cruce care aş vrea să fie un martor al creştinităţii şi care aş vrea să vă ureze tuturor bun venit. Vă urez tuturor succes la lucrările Adunării", a spus primarul.

Lucrările propriu-zise vor debuta miercuri dimineaţa, iar la ceremonie este aşteptat preşedintele Traian Băsescu, care va rosti un cuvânt de salut. Preşedintele Traian Băsescu a aterizat, în jurul orei, 19,30 pe aeroportul din Sibiu, şi la ora transmiterii acestei ştiri se îndreaptă către un hotel de trei stele din oraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici