Discurs emoţionant al campionului Cătălin Chirilă, când a primit titlul de cetăţean de onoare

Campionul european şi mondial la canoe Cătălin Chirilă a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Tulcea şi a avut un discurs emoţionant, explicând de ce i-a dedicat medalia de aur marelui campion Ivan Patzaichin.

1659 afișări
Imaginea articolului Discurs emoţionant al campionului Cătălin Chirilă, când a primit titlul de cetăţean de onoare

Discurs emoţionant al campionului Cătălin Chirilă, când a primit titlul de cetăţean de onoare

Primul care a urcat pe scena Ivan Patzaichin FEST, eveniment desfăşurat la Tulcea, a fost Florin Popescu, antrenorul campionului mondial şi european la canoe, Cătălin Chirilă.

Popescu este şi antrenorul principal al lotului olimpic de kaiac-canoe al României şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Caiac-Canoe. Florin Popescu a primit, sâmbătă seara, diploma de merit pentru că produs foarte multă bucurie, aducând campioni de la campionatele internaţionale.

Cătălin Chirilă, campion mondial şi european la proba de canoe simplu 1000 de metri, a fost invitat pe scena Ivan Patzaichin FEST, unde a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Tulcea.

„Nu multă lume ştie prin câte momente grele trecem noi într-un an de pregătire, dar mă bucur că într-un final (...) reuşim să ieşim în faţă şi să aducem medalii foarte strălucitoare României. Aţi pomenit de momentul de la Munchen. (...) Îmi aduc aminte câtă emoţii mi-au oferit imaginile cu domnul Ivan Patzaichin în timp ce vâsleam pe acelaşi canal. Le-am privit şi aş vrea să spun că am simţit cumva că ne-am întors în timp, deoarece pista a rămas neschimbată şi din acest motiv am simţit că medalia trebuie să-i fie dedicată domnului Ivan. Îmi doresc din tot sufletul ca aceste medalii pe care le-am obţinut în acest an greu să devină un exemplu real, pozitiv pentru toţi copiii care poate nu s-au apucat de vreun sport, care practică acest sport şi să le ofere încrederea de care au nevoie, că doar prin muncă şi multă dăruinţă se poate.

Cătălin Chirilă este campion şi vicecampion mondial în probele de canoe simplu 1000 metri, respectiv la500 metri la Campionatele Mondiale de la Halifax şi campion european la canoe simplu 1000 metri la Campionatele Europene de la Munchen, unde a obţinut şi o medalie de bronz în proba de canoe simplu. El a început practicarea acestui sport în 2012, la Clubul Sportiv Municipal din Tulcea. Din 2016 este component al Clubului de Caiac Canoe din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti şi al Lotului sportiv olimpic de Canoe. La ceremonia de premiere, Cătălin Chirilă a precizat că îi dedică medalia de aur lui Ivan Patzaichin, care a devenit campion olimpic tot la Munchen, la aceeaşi pribă, în urmă cu 50 de ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici