Două galerii de artă româneşti, prezente la Târgul Internaţional de Artă Contemporană din Madrid

Două galerii de artă româneşti sunt prezente, de miercuri până duminică, la Târgul Internaţional de Artă Contemporană ARCO din Madrid.

169 afișări
Imaginea articolului Două galerii de artă româneşti, prezente la Târgul Internaţional de Artă Contemporană din Madrid

Sursa foto: Facebook / Institutul Cultural Român

Potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Român, este vorba de galeriile Ivan din Bucureşti şi Zina din Cluj-Napoca, prezente în „Programul general”, respectiv secţiunea „Opening”, a târgului.

Galeria din Capitală va prezenta un solo show cu opere ale artistului Ion Grigorescu, iar Galeria din Cluj-Napoca va prezenta lucrările artistelor Codruţa Cernea, Lorena Cocioni şi Thea Lazăr.

De asemenea, Institutul Cultural Român de la Madrid prezintă, la sediul său, expoziţia de artă contemporană românească „Atinşi de mare”, un eveniment artistic special care are loc în contextul celei de-a 43-a ediţii a Târgului internaţional de artă ARCO Madrid. Expoziţia este realizată în colaborare cu Win Gallery din Bucureşti, sub patronajul Ambasadei României în Regatul Spaniei şi va fi deschisă în perioada 6- 25 martie 2024.

Sursa foto: Institutul Cultural Român

Sursa foto: Institutul Cultural Român

Expoziţia va fi oficial inclusă în programele GUEST şi COLLECTORS, în secţiunea „More Contemporary Art in Madridˮ a Târgului, şi va fi parte a circuitului expoziţional conex târgului de artă. Vor fi expuse 40 de lucrări, majoritatea în tehnica ulei pe pânză, semnate de artiştii Daniela Grapa, Marinela Măntescu-Isac (curatoarea expoziţiei), Laurenţiu Midvichi, Marcel Lupşe, Lisandru Neamţu, Flora Răducan, Constantin Pacea, Corneliu Drăgan Târgovişte. Ca artist invitat, Anka Moldovan va prezenta compoziţia intitulată „Tierraˮ, o lucrare realizată în ulei şi cu ramuri de zmeură (2023), din ultima sa serie „Aquello que irrumpeˮ.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 8 martie 2024, la ora 19.00.

Sursa foto: Institutul Cultural Român

La ediţia de anul acesta a Târgului Internaţional de Artă Contemporană ARCO Madrid vor fi prezente 205 galerii din 36 de ţări, care vor expune şi vor vinde lucrări din variate discipline artistice: pictură, sculptură, instalaţii, fotografii, video, new media, desen şi gravură. 171 dintre galeriile participante fac parte din Programul General, în timp ce 46 sunt în programele curatoriate. 65% din totalul galeriilor participante sunt din afara Spaniei. Târgul de artă se va desfăşura în pavilioanele 7 şi 9 ale IFEMA MADRID, dedicând primele trei zile exclusiv profesioniştilor, şi vineri, 8 martie 2024, începând cu ora 15:00, îşi va deschide porţile publicului larg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici