Ediţia de duminică "România, te iubesc!", cea mai urmărită de când a fost lansată emisiunea

Anchetele realizate de laureata premiului Emmy, Paula Herlo, şi Rareş Năstase, difuzate în ediţia din 6 martie a emisiunii "România, te iubesc!", au plasat producţia pe locul întâi în preferinţele telespectatorilor, fiind şi cea mai urmărită ediţie de la lansarea emisiunii, în toamna anului 2008.

265 afișări
Imaginea articolului Ediţia de duminică "România, te iubesc!", cea mai urmărită de când a fost lansată emisiunea

Ediţia de duminică "România, te iubesc!", cea mai urmărită de când a fost lansată emisiunea

Astfel, la nivelul publicului din mediul urban, ediţia din 6 martie a emisiunii "România, te iubesc!", difuzată de Pro TV în intervalul orar 18:01 - 18:59, a obţinut o medie de nu mai puţin de 6,9 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 15,7 procente, în timp ce Prima TV, următoarea clasată, a înregistrat doar 4,3 puncte de rating şi 9,9 procente din cota de piaţă, iar Antena 1 s-a situat pe locul al treilea.

Postul din Pache Protopopescu a fost lider incontestabil şi pe publicul comercial - din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani - unde a înregistrat un rating de 6,7 puncte şi 19,1% din cota de piaţă, urmat de Prima TV, care a avut 3,6 puncte de rating şi 10,2% cotă de piaţă, şi de Antena 1.

În minutul de aur, înregistrat la 18:59, la nivelul întregii populaţii a României, emisiunea "România, te iubesc!" a fost urmărită de aproape 2.000.000 de telespectatori şi a obţinut, pe publicul din mediul urban, un rating impresionant, de 11,1 puncte şi 23,8% cotă de piaţă. În acelaşi timp, următoarea clasată, Antena 1 obţinea doar 3,5 puncte de rating şi 7,5% cotă de piaţă.

În ediţia de duminică a emisiunii "România, te iubesc!", câştigătoarea premiului Emmy Paula Herlo a adus în faţa telespectatorilor Pro TV o anchetă tulburătoare despre faptul că România are una dintre cele mai restrictive legi de adopţie, în ciuda numărului copleşitor de copii abandonaţi.

Românii sunt reticenţi să adopte copii mai mari de trei ani, dar legea actuală nici nu-i poate declara adoptabili mai devreme, deoarece, deşi i-au părăsit, părinţii naturali trebuie să fie de acord cu adopţia. Mai mult decât atât, trei instanţe judecătoreşti trebuie să se pronunţe pentru a declara un copil adoptabil. O şansă ar putea veni de peste hotare, mai ales pentru că străinii sunt dispuşi să ia în grijă şi copii mai mari, dar aceştia nu mai au dreptul să înfieze copii români. Având în vedere aceste condiţii vitrege, este de la sine înţeles de ce aceşti copii au viitorul compromis.

În aceeaşi ediţie a emisiunii, Rareş Năstase a prezentat un reportaj despre zonele defavorizate ale României, ţară care, potrivit unui raport al Comisiei de la Bruxelles, este campioană la sărăcie. Nu mai puţin de 33% dintre români întâmpină privaţiuni materiale grave, iar la această situaţie tristă şi ruşinoasă au contribuit cele 28 de zone defavorizate din toată ţara, în care românii se zbat la limita subzistenţei. După decenii întregi de avânt, zonele monoindustriale sunt în prezent adevărate enclave ale sărăciei. Cândva motoarele unei întregi economii, ele s-au transformat radical prin disponibilizări masive şi strategii incoerente. La câtă glorie au adunat în ultimul secol, de tot atâta decădere au avut parte în ultimul deceniu. Din păcate, în acest moment România n-are nici o strategie pentru aceste zone, în vreme ce alte ţări din blocul comunist le-au transformat în poli de atracţie pentru cei mai mari investitori ai lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici