Editura LIBREX lansează o serie de cărţi alături de Jurnalul

În luna septembrie, editura LIBREX aduce în atenţia cititorilor o serie de cărţi cu subiecte palpitante, incitante, din istoria lumii.

280 afișări
Imaginea articolului Editura LIBREX lansează o serie de cărţi alături de Jurnalul

Cărţile vor fi lansate începând cu 7 septembrie, în fiecare miercuri şi vor fi disponibile la chioşcurile de presă şi pe librex.ro.

  • 7 septembrie: Legendele Olimpului - Zeii , de Gheorghe Popa Lisseanu,320 pag, preţ carte cu ziarul Jurnalul 39.90 lei
  • 14 septembrie: Istoria Francmasoneriei, de Albert G. Mackey, 384 pag, preţ carte cu ziarul Jurnalul 39.90 lei
  • 21 septembrie: Doctrina secreta a templierilor, de Jules Loiseleur,256 pag, preţ carte cu ziarul Jurnalul 34.90 lei
  • 28 septembrie: Profetul, de Kahlil Gibran, 160 pag, preţ carte cu ziarul Jurnalul 29.90 lei

Legendele Olimpului - Zeii

CELE MAI FASCINANTE LEGENDE ALE LUMII Poveştile mitologiei greceşti sunt unele dintre cele mai faimoase din lume. Relaţiile şi disputele dintre zei au fost atribuite miturilor de creaţie şi poveştilor de origine, iar influenţa pe care aceştia o aveau asupra muritorilor a contribuit la formarea şi crearea unora dintre cele mai influente opere literare ale Greciei antice, poveştile despre ei fiind spuse şi astăzi. În timp ce panteonul grec de zeităţi era imens, câţiva zei şi zeiţe dominau miturile şi cultul, ordinea prezentării divinităţilor în care fiind impusă de importanţa fiecărui personaj în parte: Zeus, Hera, Poseidon, Hades, Demeter, Phoebus, Artemis, Hephaestos, Hestia, Atena, Ares, Aphrodita, Hermes, Dionysos. Cartea Legendele Olimpului – Zeii, deschide o fereastră către lumea antică şi influenţa sa durabilă, fascinând cititorii cu poveştile şi relaţiile zeilor şi muritorilor.

Istoria Francmasoneriei

În studiul Francmasoneriei, există două tipuri de afirmaţii care sunt prezentate minţii cercetătorului curios, care uneori sunt concurente, dar mult mai des conflictuale în caracterul lor. Este vorba despre cele istorice şi cele tradiţionale, fiecare dintre ele aparţinând francmasoneriei aşa cum ne putem gândi la ea sub un alt aspect.

Afirmaţia istorică se referă la instituţie, aşa cum o privim din punct de vedere exoteric sau public; cea tradiţională se referă doar la caracterul său ezoteric sau secret. Împrumutând limbajul tehnic al arheologiei, aş spune că istoria masoneriei poate fi împărţită în două perioade – preistorică şi istorică. Prima este tradiţională, cea de-a doua documentară. Fiecare dintre aceste diviziuni trebuie să fie clar definită în orice investigaţie istorică. Mai există o diviziune, în istorie ezoterică şi exoterică. Prima ţine exclusiv de arcanele Ordinului şi nu poate, aşa cum am spus, să facă obiectul unei investigaţii istorice. Cea de-a doua intră în sfera studiului istoric şi este supusă tuturor legilor criticii istorice.

Doctrina secreta a templierilor

Au aplicat templierii o doctrină secretă, de opoziţie faţă de cea a bisericii? A fost aceasta o doctrină generală a Ordinului lor? Care au fost dogmele, sursele, legăturile sale cu marile erezii ale secolului al treisprezecelea? Au adorat ei un idol-simbol al răului? Constituia ea un pericol social destul de ameninţător pentru ajustifica măsurile prin care Biserica şi Regalitatea au reuşit să distrugă Ordinul Templului? Au aflat ei vreun anume secret în Ţara Sfântă care le-a facilitat evoluţia fulminantă întrun termen atât de scurt? Procesul la care au fost supuşi şi care a dus la dispariţia ordinului a fost făcut pe baza unor acuzaţii reale sau pe baza unora inventate? Aceste întrebări le-au dat multă vreme bătăide cap istoricilor.

Doctrina Secretă a Templierilor încearcă să răspundă la o parte dintre aceste întrebări. Autorul, Jules Loiseleur (numit Cavaler al Legiunii de Onoare Franceze la 10 mai 1868) a deţinut şi funcţia de administrator al Bibliotecii din Orleans, ceea ce i-a facilitat accesul la unele cărţi foarte rare şi manuscrise pe baza cărora şi-a construit laborioasa creaţie literară.

Profetul

Profetul este una dintre cele mai iubite cărţi clasice, cuprinzând 26 de eseuri poetice filosofice, spirituale şi inspiraţionale, în proză, scrise în limba engleză de poetul şi
scriitorul libanezo-american Kahlil Gibran, fiind şi cea mai cunoscută lucrare a autorului. Profetul a fost tradusă în peste 100 de limbi diferite, ceea ce o face una dintre cele mai traduse cărţi din istorie, precum şi una dintre cele mai bine vândute cărţi din toate timpurile. Profetul Al Mustafa a trăit în oraşul Orphalese timp de 12 ani şi este pe cale să se îmbarce pe o navă care îl va duce acasă. El este oprit de un grup de oameni, cu care discută subiecte precum viaţa şi condiţia umană. Cartea este împărţită în capitole care tratează dragostea, căsătoria, copiii, dăruirea, mâncarea şi băutura, munca, bucuria şi tristeţea, casele, hainele, cumpărarea şi vânzarea, crima şi pedeapsa, legile, libertatea, raţiunea şi pasiunea, durerea, cunoaşterea de sine, învăţătura, prietenia, discuţiile, timpul, binele şi răul, rugăciunea, plăcerea, frumuseţea, religia şi moartea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici