"Eu când vreau să fluier, fluier", în competiţie la Festivalul de Thriller de la Beaune, Franţa

Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, a fost selectat în secţiunea competiţională "New Blood" a Festivalului Internaţional de Thriller de la Beaune, Franţa, desfăşurat de joi până duminică, informează Strada Film.

21 afișări
Imaginea articolului "Eu când vreau să fluier, fluier", în competiţie la Festivalul de Thriller de la Beaune, Franţa

"Eu când vreau să fluier, fluier", în competiţie la Festivalul de Thriller de la Beaune, Franţa (Imagine: Strada Film)

Actorul principal din "Eu când vreau să fluier, fluier", George Piştereanu, va fi prezent la Beaune pentru a prezenta filmul, ce va fi proiectat vineri.

Secţiunea "New Blood" prezintă cinci filme care reinterpretează în manieră inovativă genul thriller. Printre altele, alături de "Eu când vreau să fluier, fluier", concurează "Experiment diabolic/ The Killing Room" (SUA), în regia lui Jonathan Liebesman, cu Timothy Hutton, Chloe Sevigny şi Clea Duval.

Printre personalităţile importante prezente la festival se numără regizorul francez Claude Lelouche, preşedintele juriului la prima ediţie a evenimentului, din 2009. "Misiunea Festivalului de la Beaune este să scoată în faţă unul din cele mai nobile şi mai fertile genuri din istoria cinematografului, thrillerul, şi să descopere noi tendinţe, să sugereze noi direcţii" susţine Lelouche.

Anul acesta, festivalul are o secţiune dedicată lui Samuel L Jackson, un tribut pentru întreaga carieră a actorului american. Samuel L. Jackson va fi prezent la Beaune pentru a vorbi despre câteva din cele mai iubite filme ale lui, printre care şi "Pulp Fiction".

Tot la secţiunea tribut vor fi prezentate câteva dintre filmele regizorului american James Gray, apreciate la nivel internaţional (inclusiv la festivalurile de la Cannes şi Veneţia), cel mai recent fiind "Iubire la New York/ Two Lovers", cu Joaquin Phoenix şi Gwyneth Paltrow.

Festivalul Internaţional de Thriller de la Beaune se va încheia cu o gală, duminică, în care vor fi acordate Marele Premiu şi Premiul Juriului, pentru competiţia principală, Premiul secţiunii "New Blood", Premiul Criticilor, precum şi un premiu special acordat de reprezentanţi ai Poliţiei.

"Eu când vreau să fluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban, este primul film românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin şi a reuşit să ia şi două premii importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici