Expoziţie de artă închisă în Zimbabwe din cauza mesajului violent adresat preşedintelui

Un artist opozant preşedintelui republicii Zimbabwe, Robert Mugabe, a fost arestat, iar expoziţia acestuia a fost închisă, pe motivul că operele sale transmiteau mesaje violente la adresa conducătorului, notează publicaţia britanică The Independent.

21 afișări
Imaginea articolului Expoziţie de artă închisă în Zimbabwe din cauza mesajului violent adresat preşedintelui

Preşedintele republicii Zimbabwe, Robert Mugabe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia din republica Zimbabwe a închis expoziţia artistului pentru că "explora" mesaje violente şi acuzatoare la adresa preşedintelui Robert Mugabe, notează sursa citată, care arată că artistul Owen Maseko a prezentat imagini ale familiilor unor persoane dispărute, imagini ale unor locuri unde se bănuieşte că au fost aruncate cadavre şi statistici ce prezintă înarmarea republicii, după obţinerea independenţei în provincia vestică Matabeleland, care a fost strivită de trupele loiale ale lui Mugabe.

Sursa citată mai notează că mii de civili au fost ucişi la acea vreme în timpul luptelor.

Avocatul artistului, Kucaca Phulu, declară, potrivit The Independent, că cel pe care îl apără şi-a petrecut sfârşitul de săptămână în închisoare fiind acuzat de incitare, după ce poliţia i-a închis sâmbătă expoziţia din Bulawayo.

Artistul a introdus o cerere de eliberare pe cauţiune, dar o decizie în acest caz a fost amânată.

Miercuri, poliţiştii din Harare au forţat un grup de susţinători ai drepturilor omului să abandoneze expoziţia, a cărei temă era violenţa politică a preşedintelui Robert Mugabe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici