Facebook îşi lansează propriul serviciu de e-mail, „ucigaşul de Gmail”

Adresele de e-mail "@facebook", la care pot apela 500 de milioane de utilizatori, vor fi doar un pas înaintea apariţiei unui motor de căutare bazat pe "preferinţele grupului de prieteni", care ar putea detrona Google.

18 afișări
Imaginea articolului Facebook îşi lansează propriul serviciu de e-mail, „ucigaşul de Gmail”

Facebook îşi lansează propriul serviciu de e-mail, „ucigaşul de Gmail”

"Ucigaşul de Gmail", un nou serviciu de e-mail oferit de Facebook, ar urma să ia naştere chiar de astăzi, deşi, până în ultimele clipe, conducerea companiei a negat zvonurile. Adresele de e-mail "@facebook", care se aşteaptă să fie create de o bună parte din cei 500 de milioane de utilizatori ai popularei reţelei sociale, aruncă mănuşa gigantului Google, care s-ar putea trezi, foarte curând, şi cu un motor de căutare rival.

Combinat cu serviciile de gestionare a fotografiilor şi de anunţare a diferitelor evenimente (unele cu implicaţii politice - precum momente din campaniile electorale din SUA, din 2008 şi 2010), serviciul de poştă electronică al Facebook ar deveni "un adversar total al Gmail", consideră The Guardian. Încă din februarie 2010, o strategie de detronare a supremaţiei Google circulă în sediul central al Facebook (din Palo Alto, California) sub numele de cod "Project Titan", respectiv denumirea populară de "Gmail killer". Un serviciu de e-mail ar fi doar un pas din încercarea Facebook de a pătrunde pe piaţa de 24 miliarde USD anual a reclamelor care sar în ochii internauţilor când fac căutări online.

Citeşte mai multe despre serviciul de e-mail al Facebook pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici