Festivalul Ceh şi Evreiesc "9 Gates", în premieră la Bucureşti, cu filme, expoziţii şi muzică

Festivalul Internaţional Ceh şi Evreiesc "9 Gates", iniţiat în Cehia, este adus în premieră la Bucureşti, cu proiecţii de filme, expoziţii şi un concert, în perioada 26 - 29 mai, la Centrul Ceh şi Teatrul Evreiesc de Stat.

40 afișări
Imaginea articolului Festivalul Ceh şi Evreiesc "9 Gates", în premieră la Bucureşti, cu filme, expoziţii şi muzică

Festivalul Ceh şi Evreiesc "9 Gates", în premieră la Bucureşti, cu filme, expoziţii şi muzică

Festivalul "9 Gates" constituie un mix de muzică, film, literatura şi expoziţii specifice perioadei de dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Expoziţiile prezentate în festival sunt "Vecinii care au dispărut", un proiect în cadrul căruia tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 21 de ani au realizat broşuri şi colecţii cu poze de familie sau alte documente despre cei dispăruţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, şi "Un tribut adus victimelor Holocaustului - copiii", o continuare a primului proiect.

La acestea se adaugă proiecţia peliculelor "Short Long Journey" (2009, Cehia) şi "Diamonds of the Night" (1964, Cehoslovacia), precum şi concertul de muzică klezmer al trupei Naches.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul Centrului Ceh, www.czech-it.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici