Festivalul de Jazz de la Gărâna a umplut toate hotelurile şi pensiunile (Video)

Toate pensiunile şi hotelurile din zona turistică Semenic sunt ocupate, cu ocazia celei de-a XII-a ediţii a Festivalului de Jazz de la Gărâna, judeţul Caraş-Severin, care are loc în perioada 18-20 iulie.

70 afișări
Imaginea articolului Festivalul de Jazz de la Gărâna a umplut toate hotelurile şi pensiunile (Video)

Festivalul de Jazz de la Gărâna a umplut toate hotelurile şi pensiunile (Imagine: Mediafax Foto)

Organizatorul festivalului, Marius Giura, a declarat, luni, că singurele posibilităţi de cazare mai sunt în Reşiţa sau în camping pe munte.

"Pensiunile şi hotelurile din zona Gărâna sunt pline, de obicei persoanele care vin în fiecare an îşi fac rezervări cu câteva luni înainte. Posibilităţi de cazare mai sunt în hotelurile din Reşiţa, la aproximativ 40 de kilometri de la locul festivalului sau în campingul de pe munte, cu cortul", a spus Marius Giura.

Potrivit sursei citate, la festival sunt aşteptaţi cel puţin 15.000 de spectatori pentru că lista artiştilor care au confirmat participarea este impresionantă.

Unul dintre marile nume care va încânta publicul este saxofonisul Charles Lloyd (SUA), muzician de legendă, acompaniat de pianistul Jason Moran, cel mai valoros protagnosit al jazzului mondial din 2005 până azi.

Steve Hackett, membru fondator al grupului Genesis, va fi invitatul celui mai important grup de jazz-rock din Ungaria, Djabe.

Legendarul basist de pe discurile lui John Mclaughlin, Dominique di Piazza va cânta împreună cu Horia Crişovan, unul dintre cei mai talentaţi chitarişti români.

Lars Danielson (Suedia), un important basist, cellist, compozitor şi producător european, îşi va prezenta proiectul "Passo Doble", pentru care a primit discul de aur în 2007.

Lista muzicienilor continuă cu Victor Wooten Grup (SUA), cel care a fost declarat de trei ori cel mai bun basist al lumii, cu Yellow Jackets feat. Mike Stern (SUA), Nightlosers (România), Harry Tavitian and Orient Expres (România), Jaroslaw Smietana (Polonia) şi Lithuanian Jazz Trio (Lituania).

Preţul unui bilet pentru o seară este de 40 de lei, iar abonamentul pentru tot festivalul este de 100 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici