Festivalul de reconstituire istorică daco-romană la Muzeul Naţional de Istorie

A treia ediţie a festivalului de reconstituire istorică daco-romană „Zilele Columnei” are loc sâmbătă şi duminică la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR).

146 afișări
Imaginea articolului Festivalul de reconstituire istorică daco-romană la Muzeul Naţional de Istorie

Festivalul de reconstituire istorică daco-romană la Muzeul Naţional de Istorie

Evenimentul va avea loc în zona adiacentă intrării principale în clădirea Muzeului Naţional de Istorie a României, aflată pe Calea Victoriei nr. 12. În spaţiul amintit, membrii Asociaţiei Terra Dacica Aeterna vor reconstitui aspecte civile şi militare ale perioadei antice.

În cadrul mai multor ateliere meşteşugăreţi, publicul va putea vedea cum se produceau cămăşile de zale sau cum se prelucrau lemnul, osul sau pielea. Participanţii vor avea ocazia să deguste mâncăruri preparate după reţete culinare antice, autentice.

De asemenea, vor avea loc demonstraţii militare prin intermediul cărora publicul se va familiariza cu formaţiile de luptă romane sau cu armele dacilor.

Publicul va putea asista şi la lupte cu gladiatori. Ediţia din acest an a festivalului va cuprinde şi reconstituirea unui ritual de dragoste roman (Carmen amoris).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici