Filme de Radu Jude şi Gabriel Sârbu, în competiţia Festivalului de Scurtmetraj de la Bruxelles

"Alexandra" de Radu Jude şi "La drumul mare" de Gabriel Sârbu sunt înscrise în competiţia internaţională, la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului de Scurtmetraj de la Bruxelles, care se desfăşoară în perioada 25 aprilie - 4 mai, potrivit site-ului evenimentului.

25 afișări
Imaginea articolului Filme de Radu Jude şi Gabriel Sârbu, în competiţia Festivalului de Scurtmetraj de la Bruxelles

Filme de Radu Jude şi Gabriel Sârbu, în competiţia Festivalului de Scurtmetraj de la Bruxelles

În "Alexandra" (2006, 25 de minute), Tavi, un bărbat de 40 de ani, despărţit de soţia sa, descoperă că fiica sa nu îi mai zpune "tata". Intrigat de această situaţie, Tavi reproşează fostei soţii şi noului partener al acesteia faptul că Alexandra nu mai ştie cine este "adevăratul" său tată. Pentru a lămuri situaţia, fetiţa este chemată de mamă să spună cine este cine în familie, aceasta recunoscând că Tavi este "tati".

Scurtmetrajul lui Gabriel Sârbu, "La drumul mare", care are o durată de 20 de minute, spune o întâmplare din timpul unui ambuteiaj, când un tânăr agresează o femeie aflată la volanul unei maşini şi încearcă să-i fure rucsacul.

La această ediţie a festivalului belgian participă 25 de filme în competiţia naţională şi 41 de filme în cea internaţională, din ţări ca Spania, Germania, Noua Zeelandă şi Mexic.

Festivalulul are un juriu internaţional, un juriu format din reprezentanţi ai presei şi un juriu format din cinci tineri cu vârste între 16 şi 18 ani. De asemenea, publicul va vota cea mai iubită peliculă.

Festivalul este dotat cu premii în valoare totală de 20.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici