Filme subtitrate în română, la cinematografe din Ruse

După meniurile în limba română din restaurante, a venit rândul filmelor să fie subtitrate în română, la cinematografe din Ruse, începând de weekendul viitor, potrivit agenţiei bulgare Novinite.

920 afișări
Imaginea articolului Filme subtitrate în română, la cinematografe din Ruse

Filme subtitrate în română, la cinematografe din Ruse (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Cinematografele din Ruse în care vor fi proiectate filme subtitrate în română aparţin unui lanţ internaţional ce are 100 de ecrane şi în România.

Deja meniurile în română în restaurante, dar şi cursurile de limba română sunt des întâlnite în oraşul bulgar de la Dunăre. Din acest weekend, românii care merg la cumpărături la Ruse sau cei care deţin proprietăţi şi au afaceri în zonă vor putea merge şi la cinema.

Primul film care va fi proiectat cu subtitrare în română este "Cursa/ Drive". Pe viitor, aceeaşi companie intenţionează să prezinte filme subtitrate în română încă de la premieră, dacă data acesteia coincide în cele două ţări, România şi Bulgaria.

De când România şi Bulgaria s-au integrat în Uniunea Europeană, oraşul Ruse, aflat la mai puţin de 70 de kilometri de Bucureşti, cu o populaţie de 175.000 de oameni, a cunoscut o revigorare a economiei sale, alimentată de cheltuielile făcute de români.

Înainte de 2007, Ruse era cunoscut pentru gloria sa apusă, depopulare şi rămăşiţele industriei grele din era sovietică. În prezent, criza financiară nu a afectat însă construcţia de malluri, restaurante şi cinematografe la Ruse, iar românii merg în continuare în număr mare în acest oraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici