Filmul coreean "489 Years" a câştigat marele premiu pentru film experimental la BIEFF 2017

Filmul coreean "489 Years", regizat de Hayoun Kwon, a câştigat marele premiu pentru cel mai bun film la cea de-a 7-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF), care se desfăşoară între 28 martie-2 aprilie la Cinema Muzeul Ţăranului şi Cinema Elvire Popesco.

222 afișări
Imaginea articolului Filmul coreean "489 Years" a câştigat marele premiu pentru film experimental la BIEFF 2017

Filmul coreean "489 Years" a câştigat marele premiu pentru film experimental la BIEFF 2017 (Imagine: Facebook)

Filmul coreean "489 Years", al regizoarei din Coreea de Sud, Hayoun Kwon, a câştigat marele premiu pentru cel mai bun film experimental al Festivalului BIEFF 2017.

Hayoun Kwon este o regizoare de documentare, câştigătoarea mai multor premii internaţionale, născută în Coreea de Sud. Munca sa se învârte în jurul noţiunilor de memorie şi frontierele dintre realitate şi ficţiune.

Hayoun este fascinată de pontenţialul artistic al realităţii virtuale, un mediu puternic capabil să pună sub semnul întrebării adevărul obiectiv.

Combinând animaţiile 2D şi 3D şi tehnica documentarului, pelicula "489 Years" conferă spectatorului o experienţă captivantă asupra granţiei Nordice şi Sudice a Coreei, cunoscută drept DMZ. În loc să folosească tehnicile specifice animaţiei 3D pentru a construi o realitate alternativă, Kwon crează în mod creativ un spaţiu virtual al unui teritoriu „real” care păstrează graniţele fantasticului pentru a-i permite spectatorului să acceseze o zonă altfel interzistă.

Concepând imaginile generate pe calculator drept o posibilă prelungire a materialului documentaristic, "489 Years" constituie şi o reflecţie profundă şi contemporană asupra naturii imaginii şi asupra noilor frontiere ale imaginaţiei şi naraţiunii.

În cadrul BIEFF sunt prezentate, în premieră românească, cele mai inovatoare experimente cinematografice ale ultimului an, precum producţii semnate de artişti vizuali proeminenţi, ce expun de obicei în muzee şi galerii de artă şi doar rareori în săli de cinema.

Creată sub semnul salutului antic al civilizaţiei Maya "Tu eşti un alt eu" / "You Are Another Me" – ediţia de anul acesta invită publicul la un exerciţiu de empatie, punând în discuţie abilitatea fiecăruia dintre noi de a ne transpune în pielea semenilor noştri.

Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF oferă publicului românesc rara oportunitate de a viziona câteva dintre cele mai provocatoare titluri din selecţia Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, din secţiunea sa de avangardă – "Berlinale Forum Expanded", Quinzane des Realisateurs – Festivalul Internaţional de la Cannes, Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam, Festivalul IDFA Amsterdam, Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Oberhausen.

Detalii suplimentare pe http://bieff.ro sau pe pagina de Facebok a evenimentului (https://www.facebook.com/bieff.romania).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici