FOTO Peste 110 milioane de dolari este suma cu care s-au vândut la licitaţie mai multe capodopere realizate de Picasso

  • Unsprezece opere de artă realizate de Pablo Picasso, care au fost expuse la un hotel din Las Vegas de mai bine de două decenii, s-au vândut la licitaţie pentru aproape 110 de milioane de dolari.
  • Lucrările, care au fost deţinute de MGM Resorts, au fost prezente în restaurantul Picasso de la Hotelul Bellagio.
  • Dar compania a spus că licitaţia de sâmbătă o va ajuta să îmbunătăţească diversitatea colecţiei sale de artă.
275 afișări
Imaginea articolului FOTO Peste 110 milioane de dolari este suma cu care s-au vândut la licitaţie mai multe capodopere realizate de Picasso

Peste 110 milioane de dolari este suma cu care s-au vândut la licitaţie mai multe capodopere realizate de Picasso

Licitaţia a cuprins nouă picturi şi două piese ceramice ale artistului spaniol, care a murit în 1973.

Pictura din 1938 "Femeia cu beretă", care o prezintă pe iubita şi muza lui Picasso, Marie-Thérèse Walter, a fost achiziţionată cu cel mai mare preţ al serii, 40,5 milioane de dolari. Iniţial, preţul aşteptat era cuprins între 20 şi 30 de milioane de dolari, relatează BBC.

Foto: SOTHEBY'S/MGM RESORTS

O altă capodoperă - portretul la scară largă intitulat Homme et Enfant (Bărbat şi copil) - s-a vândut pentru 24,4 milioane de dolari.

La aproape 2 m înălţime, lucrarea din 1959 este un exemplu impresionant al realizărilor lui Picasso în această etapă importantă a carierei sale”, a declarat casa de licitaţii Sotheby's.

Foto: SOTHEBY'S/MGM RESORTS

De asemenea, în vânzare au fost incluse şi Nature morte au panier de fruits et aux fleurs (Natura moartă cu coş cu fructe şi flori), care a fost pictată de Picasso în timpul ocupaţiei naziste a Parisului în 1942. S-a vândut pentru 16,6 milioane de dolari.

Foto: SOTHEBY'S/MGM RESORTS

„În ciuda distrugerilor şi greutăţilor din cel de-al Doilea Război Mondial, anii dintre 1940 şi 1944 au dus la una dintre cele mai bogate perioade ale lui Picasso”, a spus Sotheby's.

Colecţia a fost începută acum mai bine de 20 de ani de către magnatul american din lumea cazinourilor Steve Wynn, fostul proprietar al Hotelului Bellagio.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici