FOTOGRAFIA ANULUI 2013: Care sunt cele mai bune imagini ale anului, la concursul National Geographic. Un băiat român, protagonistul uneia dintre fotografii - FOTO

Imaginea unui urs polar care, complet scufundat sub apă, priveşte spre suprafaţă printr-un strat subţire de gheaţă, a fost desemnată fotografia anului 2013 în concursul organizat de revista National Geographic.

7363 afișări
Imaginea articolului FOTOGRAFIA ANULUI 2013: Care sunt cele mai bune imagini ale anului, la concursul National Geographic. Un băiat român, protagonistul uneia dintre fotografii - FOTO

FOTOGRAFIA ANULUI 2013 (Imagine: Paul Souders/National Geographic)

În cadrul acestui concurs desfăşurat pe durata a patru săptămâni, care s-a încheiat pe 30 noiembrie, fotografi profesionişti şi amatori din peste 150 de ţări au prezentat peste 7.000 de imagini, în trei categorii: "oameni", "locuri" şi "natură", informează dailymail.co.uk.

Imaginile înscrise au fost analizate în funcţie de creativitatea şi de calitatea fotografică a lor de un juriu de experţi.

Premiul I i-a revenit lui Paul Souders, care a fotografiat acel urs polar în Manitoba, Canada. Câştigătorul va primi un cec de 10.000 de dolari şi o vizită la sediul general din Washington al National Geographic, unde va participa la un seminar anual despre fotografie, luna viitoare.

Fotografia sa, intitulată "The Ice Bear", va fi totodată publicată în National Geographic Magazine.

În istoria sa de 125 de ani, celebra revistă a fost o "destinaţie" perfectă pentru fotografiile de mare fidelitate care surprind diverse aspecte de viaţă de pe planeta noastră.

În afară de fotografia realizată de Paul Souders, alte trei fotografii din secţiunea "natură" au primit menţiuni speciale din partea juriului - imaginea unor egrete, surprinse în ceaţă, pe Dunăre, în Ungaria, un rinocer prezentat în plan apropiat şi imaginea unui cuib de ciori, din Tokyo, realizat în exclusivitate din umeraşe.

La secţiunea "oameni" s-a impus Cecile Baudier, din Danemarca, cu o fotografie intitulată "Together, Alone", ce prezintă imaginea a unor gemeni identici (Nils şi Emil, în vârstă de 15 ani), realizată în oraşul danez Fyn.

La această categorie, o menţiune specială a fost atribuită fotografei belgiene Aurélie Geurts, pentru fotografia intitulată "Frumoasa", ce prezintă un băiat român care ţine în mâini un porumbel alb. Laurenţiu locuieşte cu familia sa, ilegal, în Belgia, într-o cocioabă de lângă linia de cale ferată Ghent Dampoort.

La categoria "locuri" s-a impus Adam Tan din Malaysia, cu fotografia "Long Road to Daybreak", ce prezintă o mamă care îşi cară copilul în spate într-un coş de nuiele, la primele ore ale dimineţii, printr-o ceaţă densă, într-un oraş din China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici