Gală de film la Institutul Cervantes. "Tous les matins du monde". Tezaurul muzicii vechi

„Tous les matins du monde”, filmul ce va fi proiectat pe 8 noiembrie la Institutul Cervantes din Bucureşti, de la ora 19:00, prezintă sfârşitul de secol XVII, când violonistul Monsieur de Sainte Colombe se întoarce acasă şi află că soţia sa a murit în timpul absenţei sale.

211 afișări
Imaginea articolului Gală de film la Institutul Cervantes. "Tous les matins du monde". Tezaurul muzicii vechi

Gală de film la Institutul Cervantes. "Tous les matins du monde". Tezaurul muzicii vechi (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

„Tous les matins du monde” prezintă sfârşitul de secol XVII, când violonistul Monsieur de Sainte Colombe se întoarce acasă şi află că soţia sa a murit în timpul absenţei sale. Îndurerat, construieşte o căsuţă în grădină, unde se şi mută şi îşi dedică viaţa muzicii şi celor două fete, Madeleine şi Toinette, evitând lumea de afară.

Zvonurile despre el şi muzica sa încep să se răspândească, ajungând până la curtea lui Ludovic al XIV-lea, care îl cheamă la curte, dar Monsierur de Sainte Colombe refuză. Într-o zi, tânărul Marin Marais vine la el cu o cerere – vrea să înveţe să cânte la vioară.

Seria “Movie Gala Clavecinissimo” prezintă cinci filme din tezaurul muzicii vechi în cele mai frumoase spaţii de proiecţii din Bucureşti.

Scopul principal al evenimentului constă în strângerea de fonduri pentru restaurarea clavecinului istoric Ruckers - Taskin aflat în patrimoniul Muzeului Naţional Peleş. Contravaloarea biletelor şi abonamentelor va fi integral dedicată acestui demers.

Titlu în limba română este "Toate dimineţile lumii", iar regia este semnată Alain Corneau pe un scenariu realizat de cineast în colaborare cu Pascal Quignard, autorul romanului "Toate dimineţile lumii". În distribuţia filmului sunt actorii Jean-Pierre Marielle, Gérard Depardieu, Anne Brochet, Guillaume Depardieu, Carole Richert, Michel Bouquet, Jean-Claude Dreyfus, Yves Gasc, Yves Lambrecht, Jean-Marrie Poirier, Myriam Boyer, Violaine Lacroix, Nadège Teron, Caroline Silhol, Philippe Duclos şi Yves Gourvil.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici