Video GALA MEDIAFAX 2013: MEDIAFAX a premiat protagoniştii ştirilor bune - FOTO, VIDEO

Agenţia de presă MEDIAFAX, cel mai mare furnizor român de informaţie generalistă şi de business, a organizat miercuri seară, Gala MEDIAFAX 2013, eveniment dedicat valorilor şi ştirilor bune, în care au fost marcate principalele evenimente şi au fost premiaţi eroii ştirilor bune ale anului trecut.

5791 afișări

La evenimentul care a avut loc la Ateneul Român au fost invitaţi protagoniştii celor mai importante ştiri furnizate de Agenţia de presă MEDIAFAX în cursul anului 2012, oameni reprezentând valorile în care jurnaliştii agenţiei cred, personalităţi politice, reprezentanţi ai instituţiilor statului, oameni de afaceri, de cultură, sportivi.

PREMIILE GALEI MEDIAFAX 2013

  • Premiul pentru construirea legendei prin performanţă se acordă medicului Raed Arafat

Pentru că a transformat grija pentru omul aflat în cea mai grea cumpănă a vieţii lui într-o meserie în care azi avem mii de angajaţi. Pentru că a creat sistemul SMURD.

VIDEO: Raed Arafat - RESPECT

La primirea distincţiei, Raed Arafat a spus: "Onorul şi respectul trebuie să îl dăm tuturor celor care au făcut posibil să se întâmple tot ce s-a întâmplat, celor care au crezut în ce s-a făcut".

"Şi dumneavoastră, pentru că toţi aţi participat şi aţi fost o parte din tot ce s-a făcut. Mulţumesc foarte mult Mediafax, pentru încredere, şi sper ca împreună să putem face şi mai mult", a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

 

  • Premiul pentru educaţie merge la Dan C. Mihăilescu

Pentru că a reuşit să ne facă să redescoperim cărţile şi plăcerea lecturii şi a folosit pentru asta un instrument cu totul şi cu totul neaşteptat: televizorul.

VIDEO: Dan C. Mihăilescu - ASPIRAŢIE

La primirea distincţiei, Dan C. Mihăilescu a dat dovadă de umor, spunând: "Mulţumesc că această răpciugă care este cultura română ne dă iluzia uneori că suntem nişte armăsari nărăvaşi".

  • Premiul pentru forţarea limitelor este acordat echipei de la Măgurele care a adus în România cel mai puternic laser din lume

Pentru că sunt parte a unui proiect care a atras nu doar fonduri europene, ci şi tehnologie de ultimă oră în România. Pentru că au reuşit să valorifice aici talentul şi ştiinţa fizicienilor români. Şi pentru că au reuşit să comunice acest proiect pe inţelesul tuturor.

VIDEO: Echipa de la Măgurele - INOVAŢIE

La primirea premiului, echipa de cercetători a vorbit despre mândria pe care o simt în momentul în care ceea ce fac este recunoscut de o societate întreagă.

Membrii echipei au menţionat că cel mai mare sprijin l-au avut din partea mass-media, care a primit proiectul cu foarte multă deschidere şi i-a încurajat să creadă că sunt capabili să pună România pe o hartă a lumii ştiinţifice.

 

  • Premiul pentru competenţa dovedită revine lui Petru-Sorin Buşe - director Renault Tehologie România

Pentru că a reuşit, împreună cu colegii români şi francezi, să proiecteze maşini cu nume românesc pe care le cumpără clienţi în zeci de alte ţări. Pentru că e parte a unui proiect care a reinventat, cu aromă locală şi talent global, industria românească de maşini. Şi pentru noile modele Logan şi Sandero lansate în 2012, proiectate şi la noi.

VIDEO: Petru-Sorin Buşe - OBIECTIVITATE

 

  • Premiul pentru exprimare liberă revine lui Lucian Boia

Pentru că nu le-a spus românilor ce voiau să audă despre ei, ci doar ceea ce a crezut şi crede. Pentru că ne-a dat cel mai important motiv să fim mândri de slăbiciunile noastre: faptul că le putem discuta deschis. Pentru că e istoricul nostru cel mai tradus în străinătate în ultimele două decenii.

VIDEO: Lucian Boia - ATITUDINE

"E cu totul ceva neaşteptat pentru mine. Sunt extrem de onorat, aproape nu ştiu ce aş putea să spun".

Menţionând că este vorba despre un premiu pentru atitudine, Lucian Boia a spus că atitudinea sa priveşte cărţile, pentru că el nu se află în arena publică sau în viaţa politică.

"Atitudinea ţine de libertate, libertate pe care am căpătat-o cel puţin în principiu (...) Cred că măcar teoretic vorbind am căpătat libertate. Şi problema este ca noi să ştim ce să facem cu ea. Dacă vom şti, atunci vom putea să schimbăm România din temelii", a apreciat Boia.

  • Premiul pentru promovarea spiritului şi culturii române este acordat lui Alexandru Tomescu

Pentru că la fiecare concert în străinătate numele lui de român mai spală din păcatele altor compatrioţi. Pentru că îşi foloseşte talentul pentru cauze caritabile -  cea mai recentă fiind un concert în beneficiul sportivilor paralimpici. Pentru că face imagine României cu ajutorul unui italian: Stradivarius.

VIDEO: Alexandru Tomescu - ADEVĂR

"Sunt deosebit de emoţionat şi de onorat de acest premiu. Îl simt aşa ca pe un început frumos. Simt că am multe lucruri frumoase de făcut în viitor. Simt că acest premiu este începutul unei frumoase continuări. Promit că voi reveni în martie pe scena Ateneului. Dedic acest premiu echipei cu care lucrez de ani de zile, Quartz Media", a declarat Alexandru Tomescu la primirea acestui premiu.

  • Premiul pentru antreprenoriat se acordă fraţilor Pavăl, pentru compania Dedeman

Pentru că au construit, cu energie şi curaj, primul brand de retail românesc care arată şi se comportă în piaţa ca o multinaţională, inclusiv la nivel de performanţă economică.

VIDEO: Fraţii Pavăl - CURAJ

"Mulţumim MEDIAFAX pentru premiu. Este o mare onoare pentru noi. Îl dedicăm celor 6.000 de angajaţi, precum şi clienţilor noştri, care ne-au ales în toţi aceşti ani şi sper să fie în continuare alături de noi", a spus Valentin Pavăl, la primirea premiului.

  • Premiul pentru transformarea profesiei într-o religie revine medicului Dan Enescu

Pentru că performanţa lui a reuşit să îndrepte şi greşelile altora şi deficienţele sistemului. Pentru că a salvat copiii supravieţuitori ai incendiului de la Maternitatea Giuleşti, devenind astfel primul chirurg din lume care a tratat cu succes traumatisme de acest fel, mai ales în condiţiile în care era vorba despre copii născuţi prematur. Pentru că a reuşit în 2012 să fie inclus în Top 100 personalităţi ale lumii medicale internaţionale.

VIDEO: Dan Enescu - PROFESIONALISM

  • Premiul pentru excelenţă în comunicare, domnul Martin Harris - ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti

VIDEO: Martin Harris - AMBIŢIE

"Premiul este o surpriză mare pentru mine. Mulţumesc MEDIAFAX pentru că aţi promovat blogul meu şi contul meu de Twitter", a spus Martin Harris la primirea premiului.

Martin Harris a recitat versuri din poezia "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie" de Mihai Eminescu.

Pentru că a învăţat româna nu doar pentru a discuta cu oficialii noştri, ci şi pentru a recita “Mioriţa” sau “Revedere” românilor obişnuiţi. Pentru că a făcut din diplomaţie o punte între două culturi, nu doar o funcţie de promovare a unei ţări. Şi nu în ultimul rând pentru că e greu să nu-l simpatizezi după ce-l cunoşti.

  • PREMIUL pentru voluntariat în cauze etice şi caritabile revine echipei Let's Do It Romania

Pentru că au dovedit că poţi construi o comunitate virtuală, prin social media şi networking social, care poate deveni una reală, capabilă de fapte fără precedent. Pentru că au reuşit să le arate românilor că mizeria publică nu e un blestem,  dar nici treaba altuia.

VIDEO: Let's Do It Romania - INIŢIATIVĂ

Membrii echipei Let's Do It Romani au amintit că fac parte dintr-o mişcare globală - "Let's Do IT World" - şi că în septembrie anul acesta va fi organizată în România o nouă Zi de Curăţenie Naţională.

UPDATE 20:10 - GALA MEDIAFAX 2013 A ÎNCEPUT, fiind prezentată de Andreea Esca şi Lucian Mîndruţă

DECLARAŢIILE INVITAŢILOR ÎNAINTE DE GALĂ

UPDATE 19:15 - Invitaţii au început să sosească, fiind primiţi în foaierul Ateneului Român de către Claudiu Pândaru şi Cristian Hostiuc.

  • Bogdan Chiriţoiu: "Am auzit de MEDIAFAX acum foarte mult timp. E agenţia la care mă uit în fiecare zi."

  • Martin Harris: "Mă simt ca acasă în România. Eu primesc ştiri MEDIAFAX direct pe smartphone şi apreciez foarte mult faptul că suntem colaboratori de încredere."

  • Mariana Câmpeanu: "Am impresia că am auzit tot timpul despre MEDIAFAX. Dacă vreau să îmi fie confirmată o ştire mă uit pe MEDIAFAX. Am mare încredere în ştirile pe care le dă agenţia. Vă felicit şi sper ca presa din România să fie cel puţin la nivelul dumneavoastră."

  • Adriean Videanu: "Am auzit prima dată de MEDIAFAX în anii '90.  "

  • Ion Ţiriac: "Apuc să-l citesc atunci când am nevoie de o ştire. Ceva rar în ziua de astăzi la noi. Pot să contez pe ea (pe ştire - n.r.) că nu este tăiată, făcută hamburger şi aşa mai departe. Când cineva spune că a dat ştirea asta MEDIAFAX, imediat omul o crede şi o ia şi o transmite mai departe. Aveţi credibilitate şi în afară. Aţi depăşit graniţele României, cred că ăsta este un atu."

  • Cristian Diaconescu: "MEDIAFAX este o sursă obligatorie de informaţie, este automat şi o instituţie de referinţă şi aş vrea să vă spun că de foarte multe ori o coordonare apărea aproape pe nesimţite. O informaţie de multe ori creează politici şi, cu cât eşti mai serios, cu atât aceste politici au rezonanţă."

  • Mişu Negriţoiu: "Am auzit prima dată de MEDIAFAX cred că înainte de a fi MEDIAFAX, în 1990. N-am crezut atunci că va ajunge cea mai importantă agenţie de ştiri din România. Inventivitatea, iniţiativa, persistenţa, calitatea au învins."

  • Lucian Croitoru: "MEDIAFAX este o sursă de informaţii utilă."

  • Kelemen Hunor: "Aşa cum MEDIAFAX a evoluat, va avea o viaţă lungă. Încep ziua cu MEDIAFAX şi din când în când citesc ştirile în limba maghiară. MEDIAFAX a reuşit să îşi păstreze profesionalismul în lumea mediatică care s-a degradat foarte mult, şi vorbesc ca fost jurnalist. Sunt importanţi ziariştii şi cei care sunt consumatorii ştirilor dumneavoastră până la urmă, că pentru ei existaţi pe piaţa ştirilor. Sunt convins că MEDIAFAX va avea o viaţă lungă".

  • Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor: "Am intrat prima dată în contact cu MEDIAFAX în 2001. Era cea mai bună agenţie. MEDIAFAX este una dintre agenţiile pe care le am întotdeauna cu mine. Ştirea despre intrarea lui Klaus Iohannis în PNL am aflat-o de la MEDIAFAX ca informaţie publică. Să mă invitaţi şi când veţi sărbători 70 de ani".

GALA MEDIAFAX 2013, unde sunt premiaţi protagoniştii ştirilor bune ale anului 2012

Anul 2012 a fost unul dintre cei mai agitaţi după Revoluţia din decembrie 1989, începând cu proteste de stradă şi sfârşindu-se cu alegerile parlamentare şi cu un nou guvern. România a trecut prin perioade dificile, dar au fost şi evenimente deosebite în 2012, Gala Mediafax rememorând atât tulburările sociale şi politice, cât şi lucrurile bune care ne îndeamnă să sperăm. Cel mai important moment al galei îi va aduce în prim-plan pe aceia care au reuşit sa rămână în memoria colectivă cu fapte bune şi realizări deosebite, ei urmând să fie premiaţi de jurnaliştii agenţiei.

Astfel, Mediafax sărbătoreşte valorile după care îşi ghidează întreaga activitate jurnalistică: adevăr, profesionalism, inovaţie, curaj, ambiţie, atitudine, respect, iniţiativă, obiectivitate.

Gala Mediafax 2013 este organizată cu sprijinul Romtelecom, EON, Asirom, Alpha Bank, Kinstellar, Bancpost, Cosmote, Sanofi, Azomureş, Ţiriac Auto, City Insurance, JTI, Immofinanz Group, Bergenbier, Nissa şi Trends by Adina Buzatu.

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania face în prezent parte din cel mai mare grup media din România, Mediafax Group, şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, rapoarte de piaţă, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro.

Mediafax Group este o companie construită în jurul conţinutului şi reuneşte cele mai multe branduri-lideri de piaţă din presa românească. Brandurile Mediafax Group sunt: Business: Ziarul Financiar, www.zf.ro; BUSINESS Magazin, www.businessmagazin.ro; SPORT&SPECIAL INTEREST: ProSport, www.prosport.ro, www.liga2.ro, PROMotor, www.promotor.ro, www.go4it.ro, www.descopera.ro; GENERAL: Mediafax Mass-Media News, www.mediafax.ro, www.gandul.info; Mediafax Foto, Mediafax Monitorizare, Mediafax Mobile; WOMEN&ENTERTAINMENT: PRO TV Magazin, www.protvmazin.ro, Ce se întâmplă, doctore?, www.csid.ro, The One, www.onemagazine.ro, www.apropo.ro, www.showbiz.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici