George Mihăiţă - director al Teatrului de Comedie pentru încă trei ani

George Mihăiţă a fost reconfirmat în funcţia de director al Teatrului de Comedie din Bucureşti, pentru o perioadă de încă trei ani, actorul ocupând această poziţie din anul 2003.

20 afișări
Imaginea articolului George Mihăiţă - director al Teatrului de Comedie pentru încă trei ani

George Mihăiţă - director al Teatrului de Comedie pentru încă trei ani

George Mihăiţă şi-a anunţat colegii, sâmbătă seara, în cadrul evenimentului de marcare a 47 de ani de la prima reprezentaţie a Teatrului de Comedie, că a fost reconfirmat în funcţie de Primăria Municipiului Bucureşti, în urma unei evaluări manageriale.

Ca în fiecare an, Teatrul de Comedie a reunit, pe 5 ianuarie, marile personalităţi care au marcat istoria instituţiei, actori cunoscuţi fiind alături de George Mihăiţă şi trupa actuală a teatrului. În acest an, spectacolul a implicat trei momente artistice susţinute de actorii Dan Tudor, Dragoş Huluba şi Violeta Totir, şi trupa Mondenii.

"Bună să vă fie inima. Mulţumesc că aţi venit pe o asemenea vreme. Dacă eu am un merit ca director al Teatrului de Comedie, este că am reuşit să aduc oameni de valoare şi de suflet aici, la teatru. Sunt mândru ca director că păstoresc o familie, vă datorez tuturor celor care sunteţi aici tot ce este Teatrul de Comedie", le-a spus George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie, celor circa 200 de persoane invitate la eveniment, printre care Sanda Manu, Iarina Demian, Virginia Mirea, Florin Dobrovici, Gabriela Popescu, Gheorghe Dănilă, Valentin Teodosiu, dar şi Dan Marius Zarafescu, şeful Serviciului Artele spectacolului din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor.

"Am fost ales pe încă trei ani director al Teatrului. Faptul că n-a ajuns la Primărie nicio adresă împotriva mea mă bucură, dar mă şi pune pe gânduri", a mai spus Mihăiţă amuzat, în aplauzele publicului adunat în Sala Studio a Teatrului de Comedie.

În această postură, George Mihăiţă a declarat pentru MEDIAFAX că şi-a propus să ducă mai departe "spiritul" Teatrului de Comedie. Cu un buget de circa 5.000.000 de lei în 2008, Teatrul de Comedie va organiza şi în acest an proiecte consacrate precum Festivalul Comediei Româneşti sau "Comedia ţine la tineri". "Vrem să extindem Festivalul Comediei Româneşti în întregul centru istoric, pe străzi, în baruri, pentru a ajunge aproape de public", a spus George Mihăiţă. Totodată, la Comedie se vor juca, în acest an, şase spectacole în premieră.

Aniversarea celor "47 de ani de Comedie"  a fost marcată printr-un spectacol susţinut de trupa Mondenii, formată din actorii Mirela Zeţa, Dragoş Stoica, Mihai Bendeac şi Andreea Grămoşteanu, care au imitat persoane publice precum Traian Băsescu, Marian Vanghele, Andreea Marin, Oana Zăvoranu, familia Prigoană etc.

Momentul a fost urmat de pantomima "Rencontres" ("Întâlniri"), regia Dragoş Huluba şi Violeta Totir, care sunt şi protagoniştii spectacolului. O producţie a  Companiei de teatru "Passe Partout D.P.", condusă de Dan Puric, "Rencontres" prezintă ipostaze diferite ale unui cuplu - la aeroport, în timpul unui spectacol etc. - în care pantomima se îmbină cu muzica şi dansul.

Spectacolul "Revizorul", al Teatrului de Comedie, de N.V.Gogol se va juca anul acesta la Brighton Festival, în mai, şi la Festivalul din Tbilisi, în octombrie, fiind purtate discuţii pentru a se juca spectacolul şi în cadrul festivalului de la Tel Aviv, a declarat Traian Petrescu, directorul-adjunct al instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici