Georges Moustaki, autorul unor piese celebre interpretate de Edith Piaf şi Yves Montand, a murit la 79 de ani - VIDEO

Cântăreţul francez de origine greacă Georges Moustaki, autorul unor piese celebre interpretate de Edith Piaf, Yves Montand şi Pia Colombo, precum "Milord" şi "Le Métèque", a murit joi dimineaţă la vârsta de 79 de ani.

233 afișări
Imaginea articolului Georges Moustaki, autorul unor piese celebre interpretate de Edith Piaf şi Yves Montand, a murit la 79 de ani - VIDEO

Georges Moustaki (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În 2011, muzicianul a anunţat că se confruntă cu probleme respiratorii şi că boala sa, "ireversibilă", l-a făcut să devină "definitiv incapabil să mai cânte".

Georges Moustaki, al cărui nume real era Giuseppe Mustacci, s-a născut pe 3 mai 1934, la Alexandria, din părinţi greci de origine evreiască care s-au mutat în Egipt.

După ce s-a mutat la Paris, în 1951, l-a cunoscut pe Georges Brassens, al cărui prenume l-a adoptat în semn de omagiu.

Moustaki a compus peste 300 de cântece pentru cei mai mari interpreţi francezi, precum Edith Piaf şi Yves Montand, înainte de le cânta el însuşi cu succes.

Cele mai cunoscute cântece ale sale rămân "Milord" (1958), compus pentru Edith Piaf şi tradus în lumea întreagă, şi "Le Métèque" (1969), interpretat mai întâi de Pia Colombo, al cărui refren a făcut ocolul planetei.

Multe altele au devenit piese clasice, precum cele interpretate în 1966 de Serge Regiani - "Sarah", "Ma liberté", "Ma solitude", "Votre fille a vingt ans", dar şi "La Dame Brune" (Barbara, 1968), "Joseph" şi "La Marche de Sacco et Vanzetti".

Poliglot şi pasionat de pictură, artistul a locuit vreme de peste 40 de ani pe insula Saint-Louis din Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici