Google finanţează digitalizarea arhivelor lui Nelson Mandela

Fundaţia Nelson Mandela şi compania Google au anunţat că au început digitalizarea arhivelor primului preşedinte de culoare al Africii de Sud, permiţând accesul publicului la milioane de documente.

89 afișări
Imaginea articolului Google finanţează digitalizarea arhivelor lui Nelson Mandela

Google finanţează digitalizarea arhivelor lui Nelson Mandela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Google a donat Fundaţiei Nelson Mandela o sumă de 1,25 de milioane de dolari pentru acest proiect.

"Ceea ce va distinge aceste arhive de alte surse este faptul că ele vor putea fi accesate gratuit în toată lumea", a declarat Achmat Dangor, preşedintele Fundaţiei Nelson Mandela.

Jurnalele lui Mandela din timpul închisorii, scrisori private, precum şi notiţele pe care le lua acesta la reuniunile de vârf la care va participa vor fi, de asemenea, puse la dispoziţia publicului, online.

Reprezentanţii fundaţiei au precizat că negociază cu guvernele străine şi alte instituţii care deţin alte documente importante ale lui Mandela pentru a le putea arhiva.

"Nu ne aşteptăm să ne trimită originalele, dar vom accepta şi copii", a mai spus Achmat Dangor.

El a precizat că anumite documente pot să conţină elemente foarte personale sau informaţii care privesc persoane care se află încă în viaţă.

Nelson Mandela, care împlineşte 93 de ani la 18 iulie, a avut ultima apariţie publică la 11 februarie 2010, în timpul vizitei la Parlamentul sud-african, care a marcat 20 de ani de la eliberarea sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici