Google îl omagiază pe Mies van der Rohe, unul dintre cei mai influenţi arhitecţi ai secolului 20

Google şi-a modificat, marţi, logoul pentru a-l omagia pe Mies van der Rohe, la împlinirea a 126 de ani de la naşterea arhitectului german, considerat a fi unul dintre pionierii arhitecturii moderne.

743 afișări
Imaginea articolului Google îl omagiază pe Mies van der Rohe, unul dintre cei mai influenţi arhitecţi ai secolului 20

Google îl omagiază pe Mies van der Rohe, unul dintre cei mai influenţi arhitecţi ai secolului 20

Noul logo al Google, care îi este dedicat lui Mies van der Rohe, înfăţişează o clădire, care potrivit presei internaţionale, este Crown Hall (Sala Coroanei, n.r.) de la Illinois Institute of Technology din Chicago, ce găzduieşte Colegiul de Arhitectură.

Crown Hall, construită între anii 1950 şi 1956, este considerată una dintre capodoperele lui Mies van der Rohe. Clădirea, realizată din sticlă, cu cadre de oţel, este un exemplu semnificativ al mişcării arhitecturale moderniste din secolul al XX-lea.

Maria Ludwig Michael Mies, cunoscut sub numele de Ludwig Mies, s-a născut pe 27 martie 1886, în Aachen, Germania. După ce a devenit arhitect, el a început să se recomande cu numele mamei sale, Van der Rohe.

Considerat a fi unul dintre pionierii arhitecturii moderne, Mies van der Rohe nu a urmat niciodată cursuri în domeniul arhitecturii. El a învăţat meseria cu câţiva arhitecţi şi şi-a dezvoltat rapid un stil propriu. Creaţia sa este marcată de claritate şi simplitate. Clădirile din epoca maturităţii creaţiei sale artistice utilizează materiale moderne, precum oţelul industrial şi sticla.

La câţiva ani după ce Adolf Hitler a ajuns la conducerea Germaniei, Mies a emigrat în Statele Unite ale Americii. În SUA, el a condus departamentul de arhitectură de la Armour Institute of Technology, care mai târziu a devenit Illinois Institute of Technology, Chicago.

Popularul aforism "God is in the details" (Perfecţiunea stă în detalii, n.r.) este atribuit lui Mies van der Rohe.

În afară de Crown Hall, printre clădirile renumite al căror design a fost semnat de Mies van der Rohe se numără Farnsworth House din Plano, Illinois, Seagram Building din New York, Museum of Fine Arts din Houston şi Neue Nationalgalerie din Berlin.

Mies van der Rohe a decedat pe 17 august 1969, la Chicago, la vârsta de 83 de ani.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici