Google promovează proba de aruncare a suliţei la JOCURILE OLIMPICE 2012

Google şi-a schimbat, luni, logoul pentru a promova proba de aruncare a suliţei de la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, care se desfăşoară în perioada 7 - 9 august.

303 afișări
Imaginea articolului Google promovează proba de aruncare a suliţei la JOCURILE OLIMPICE 2012

Google promovează proba de aruncare a suliţei la JOCURILE OLIMPICE 2012

În noul logo, a doua literă "O" din cuvântul Google este înlocuită cu un sportiv care aruncă o suliţă. De asemenea, întregul logo are pe fundal imaginea unui stadion.

Aruncarea suliţei este o disciplină sportivă din cadrul atletismului.

În Grecia antică, aruncarea suliţei era o probă la Jocurile olimpice, când se practicau două tipuri de întrecere: aruncarea la distanţă şi aruncarea la ţintă. Uneori, suliţa avea ataşată şi o curea din piele, numită amentum, care forma o buclă ce făcea mai uşoară prinderea. Situată lângă centrul de greutate al suliţei, aceasta a avut rolul de a creşte precizia şi distanţa de zbor, astfel că se dubla sau chiar tripla bătaia aruncării. La Jocurile Olimpice moderne, aruncarea suliţei a devenit o disciplină sportivă din cadrul atletismului.

Primul record masculin la aruncarea suliţei a fost stabilit în 1883, de Mauritz Mexmontan (Finlanda), care a aruncat pe o distanţă de 30,58 de metri o suliţă care cântărea 750 de grame.

Recordul mondial la proba feminină de aruncare a suliţei este deţinut de Barbora Spotakova din Republica Cehă (72,28 de metri, în 2008), în timp ce recordul olimpic îi aparţine sportivei Osleidys Menendez din Cuba (71,53 de metri, în 2004).

Recordul olimpic la proba masculină de aruncare a suliţei este deţinut de Andreas Thorkildsen din Norvegia (90,57 de metri, în 2008).

Probele sportive de aruncare a suliţei la Jocurile Olimpice de vară din 2012 se desfăşoară în perioada 7 - 9 august. Proba feminină de aruncarea suliţei va debuta pe 7 august, cu calificările, şi se încheie pe 9 august, cu finala. La categoria masculină, calificările vor începe pe 8 august, cu calificările, şi proba se va încheia pe 11 august.

România nu are concurenţi în proba de aruncare a suliţei de la Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

Jocurile Olimpice de Vară de la Londra s-au deschis pe 27 iulie şi se desfăşoară până pe 12 august.

Google îşi schimbă frecvent logoul pentru a marca evenimente importante şi a omagia personalităţi din diverse domenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici