Google şi-a modificat logoul pentru a marca 84 de ani de la naşterea inventatorului Robert Noyce

Motorul de căutare Google şi-a modificat logoul de pe pagina principală pentru a marca împlinirea a 84 de ani de la naşterea inventatorului american Robert Noyce, considerat "părintele" circuitelor integrate, care au revoluţionat industria computerelor.

311 afișări
Imaginea articolului Google şi-a modificat logoul pentru a marca 84 de ani de la naşterea inventatorului Robert Noyce

Google şi-a modificat logoul pentru a marca 84 de ani de la naşterea inventatorului Robert Noyce

De altfel, logoul afişat luni pe pagina principală a motorului de căutare are forma unui circuit integrat, iar literele care alcătuiesc cuvântul "Google" sunt scrise pe acest microcip.

Robert Norton Noyce, născut pe 12 decembrie 1927, supranumit "Primarul din Silicon Valley", a fost cofondator al companiei Fairchild Semiconductor, în 1957, şi al companiei Intel, în 1968. Împreună cu Jack Kilby, el a inventat circuitele integrate (microcipurile), care au revoluţionat industria computerelor.

Robert Noyce a murit pe 3 iunie 1990, la vârsta de 62 de ani.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a omagia personalităţi ale culturii universale sau pentru a marca momente speciale din istoria lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici