HAI SĂ NE DĂM PIUA: Sfânt Haz! Anglia vrea să părăsească UE. Europa le "sechestrează" comedianţii: Mr. Bean şi Benny Hill - VIDEO

Marea Britanie a pus la cale un referendum pe 23 iunie pentru ca britanicii, după ceaiul Earl Grey şi un cupcake dolofan,să voteze dacă vor Anglia afară din UE. Ne-am gândit aşa: Dacă pleacă englezii, să lase europenilor suvenir comedia britanică,în numele Hazului şi-al Sfântului Duh al Bufonilor.

863 afișări
Imaginea articolului HAI SĂ NE DĂM PIUA: Sfânt Haz! Anglia vrea să părăsească UE. Europa le "sechestrează" comedianţii: Mr. Bean şi Benny Hill - VIDEO

HAI SĂ NE DĂM PIUA: Sfânt Haz! Anglia vrea să părăsească UE. Europa le "sechestrează" comedianţii: Mr. Bean şi Benny Hill (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Ladies and Gents, astăzi vă prezentăm doi dintre cei mai mari actori de comedie. Ambii britanici, unul "slim & smart", altul "plump & adorable". Stan şi Bran? No, my dear ol' friends, cititorii, Rowan Atkinson şi Benny Hill.

Dacă Anglia va părăsi UE, ei bine, nouă în cap ne vor rămâne cu serialele britanice de comedie, care au făcut viaţa românilor mai puţin gri. Nu-i nimeni pe lume care să nu-i ştie. Comicii nenglezi. Oh the joy & fun galore! Iată scurte cronici ale celor două seriale consacrate de Rowan şi Benny şi biografiile celor doi englezi care i-au făcut pe bunicii şi părinţii voştri să râdă. Generaţii multe vor mai râde. Râdeţi şi voi!

Serialul Mr. Bean (1990)

Mr. Bean (Rowan Atkinson) locuieşte singur într-un mic apartament din Highbury, partea de nord a Londrei. Îmbracă un sacou din tweed şi poartă o cravată roşie. Are ceas de mână cu calculator digital (pe care nu-i place să-l piardă). Mr. Bean vorbeşte rar şi, când o face, mormăie cuvintele pe un ton grav şi comic.

Mr. Bean conduce o maşină Mini 1000 şi are un ursuleţ, pe Teddy.

Teddy este ursuleţul şi cel mai bun prieten al lui Mr. Bean. Are culoarea maro-închis, doi nasturi în loc de ochi şi buze rotunde. În timpul episoadelor este distrus şi desfigurat, deseori neintenţionat. Deşi Teddy este neînsufleţit, Mr. Bean se poartă cu el de parcă ar fi viu. De exemplu, când Mr. Bean îl hipnotizează pe Teddy, pocneşte din degete şi capul i se lasă pe spate ca şi cum ar fi adormit instantaneu.

Bean îi cumpără un cadou de Crăciun sau încearcă să-l trezească dimineaţa. Ursuleţul face parte din acţiunile lui Bean. Teddy este folosit ca periuţă de dinţi, în cazul unor urgenţe; chiar a fost decapitat şi micşorat prin spălare.

Ursuleţul care a fost folosit în serial se află acum într-o vitrină, lângă automobilul Mini, la Muzeul Automobilistic Naţional din Beaulieu (în comitatul Hampshire), citim pe Wiki.

Mr. Bean pare a nu cunoaşte aspecte fundamentale despre lume. În serial, el se foloseşte de un televizor pentru a înota, redecorează neobişnuit (explozibil în vopsea) şi deranjează lumea din biserică. Umorul se iscă din soluţiile originale (şi uneori absurde) la care recurge pentru a rezolva problemele, refuzând să fie ajutat. E meschin şi uneori invidios.

La începutul episodului al doilea din primul sezon al serialului, Mr. Bean cade din cer într-un fascicul de lumină, acompaniat de un cor cântând Ecce homo qui est faba („Iată omul-fasole”). În episoadele următoare, Mr. Bean cade din cer în timpul nopţii pe o stradă pustie din Londra. În fundal se vede Catedrala Sfântul Paul din Londra. Scena sugerează că Bean ar fi extraterestru. La sfârşitul episoadelor 3 şi 6 este absorbit în cer. Rowan Atkinson a spus că Bean „seamănă puţin cu un extraterestru.”

Cine este Rowan Atkinson. Biografia comicului britanic

Rowan Sebastian Atkinson s-a născut în data de 6 ianuarie 1955, în regiunea Durham County din nord-estul Angliei. Este un binecunoscut comediant şi actor britanic, devenit celebru cu personajul Mr. Bean, scrie cinemagia.ro.

După studiile primare şi medii urmate la şcoli din zonă, a devenit student la Universitatea din Newcastle, specialitatea "inginerie în domeniul electric". A urmat un masterat la Oxford, perioada esenţială, nu atât pentru perfecţionarea în ale ingineriei, cât pentru începutul cochetăriei cu actoria. A interpretat sketch-uri pentru Oxford University Dramatic Society şi a făcut parte din trupa clubului de teatru experimental al faimoasei universităţi.

Cariera să actoricească a debutat şi s-a dezvoltat în televiziune.La început a fost serialul "Not the Nine O'Clock News", apoi sitcomul medieval "The Black Adder". Succesul acestuia din urmă a determinat realizarea unui şir de continuări, având că eroi pe urmaşii personajului original.

E arhicunoscută pasiunea actorului pentru maşini. Colecţia sa are, incontestabil, capacitatea de a speria cunosacatorii. Câteva exemple: un Aston Martin V8 Zagato, un Morgan Aero Max şi, nici mai mult nici mai puţin, un McLaren F1.

Rowan Atkinson a apărut în The Tall Guy; Vrăjitoarele/ The Witches; Hoţ Shots-Part Deux; Patru nunţi şi-o înmormântare/ Four Weddings And A Funeral; The Lion King/ Regele leu (vocea lui Zazu); Bean-The Ultimate Disaster Movie; Maybe Baby; Blackadder Back and Forth; Cursa nebunilor/ Rat Race; Scooby Doo; Johnny English; Pur şi simplu dragoste/ Love Actually. Memorabilele lui comedii pentru televiziune includ câteva episoade din seria Blackadder, The Thin Blue Line; multe serii din popularul şi foarte comicul Mr. Bean şi inepuizabilă să activitate pentru Comic Relief.

Serialul The Benny Hill Show

Sketch-uri comice cu Benny deghizat, travestit, înveşmântat în tot soiul de costume, cu grimasele lui de rotofei britanic ce-şi neagă vârsta şi-şi neglijează dieta, care consumă gin şi fumează Rothmans-uri cu figura saturnină a unui actor de comedie veritabil. Benny Hill îţi face cu ochiul pişicher, ludic şi cu tentă obscenă, în scenete din genurile comice slapstick, burlesque sau double entendre. Bărbaţii sunt în serial nişte păuni isterici, împopoţonaţi ca personajele de vodevil. Virilitatea lor e a bufonului cu budigăii de circar peticiţi. Dacă sunteţi gagici admiratoare de actori englezi ce par scoşi din Neckermanne, nu vă uitaţi la Benny Hill.

Însă, fiţi cu băgare de seamă, se spune că fetele ţin minte mai degrabă tipii care le fac să râdă în hohote, decât nu ştiu ce fotomodel raw vegan, spălăţel, cu nădragi Calvin Klein şi fără pic de imaginaţie.

Benny Hill e mim şi parodiază autoironic tot felul de chestiuni cu temă sexuală. Serialul se încheie de fiecare dată cu o scenă de urmărire. Benny Hill aleargă mâncând pământul şi după el o ceată de femei îmbrăcate sumar vor să-l prădeze, după ce dementul iar a făcut cine ştie ce năzbâtie, într-un hal fără de hal.

Benny Hill mai şi cântă în serial, cântece cu o dicţie foarte rapidă şi cu dublu înţeles, cu rime ce satirizează viaţa, societatea, lumea, sexul, în manieră absurdă, de umor negru.

Cine este Benny Hill. Biografia comicului britanic

Alfred Hawthorne Hill sau, pe înţelesul tuturor, Benny Hill, s-a născut în anul 1924 în Southampton. Cariera să nu s-a rezumat la celebrul show de televiziune, The Benny Hill Show, pentru că Alfred a fost nu doar un actor talentat, ci şi cântăreţ., scrie cinemagia.ro.

Înainte de a ajunge comedian, Hill a lucrat că lăptar, paznic, şofer şi chiar toboşar. Pentru că îşi câştiga existenţa destul de greu, a fost încurajat să intre în lumea televiziunii. Mai întâi a lucrat că asistent pe un platou de filmare. Hill a fost mereu un mare admirator al comedienilor, unul dintre "greii" acestei meserii inspirându-l, de altfel, în cariera lui de mai târziu. Cu ajutorul acestuia, Alfred Hawthorne Hill devine Benny Hill şi îşi încearcă norocul că actor. Pentru început, tânărul comedian prestează pe scene mici, ale unor cluburi de noapte sau teatre necunoscute. Primul show pe care Hill l-a realizat a fost într-un club de striptease.

Încercând să ţintească mai sus în carieră, Benny îşi ia inima în dinţi şi se înscrie în cadrul unei preselecţii pentru un rol la un teatru destul de cunoscut în Londra, renumit că fiind rampă de lansare pentru tinerii talentaţi care îşi doreau acest lucru. Talentul lui Benny însă nu a convins şi a fost refuzat. Nu şi-a pierdut încrederea în sine şi a mai participat la o preselecţie, de data această pentru un rol foarte mic într-un teatru de amatori, încercare încununată cu success.

Cu toate acestea criticii nu i-au dedicat cronici foarte bune, din cauza faptului că umorul pe care îl aborda năştea controverse la acea vreme. Hill folosea în comediile sale un subiect tabu, sexul. Acuzat în nenumărate rânduri de sexism Benny a urmărit să dezvolte cât mai bine acest subiect tratandu-l cu un umor de calitate.

Printre cei mai importanţi fani ai actorului a fost şi celebrul Charlie Chapplin, care a murit în anul 1977. Hill a descoperit acest lucru în momentul în care a fost invitat la un dineu de familia acestuia. Chapplin avea o colecţie impresionantă de casete video cu actorul englez.

Anii '90 nu au fost o perioada fericită pentru Benny Hill, din pricina problemelor de sănătate, apărute că urmare a faptului că se îngrăşase foarte mult, iar inima părea să îi cedeze. Doctorii l-au sfătuit să slăbească, dar să se şi retragă din viaţă publică care îl obosea în ultima perioada foarte mult. Hill a ignorat sfatul medicilor, încercând să îşi finalizeze toate filmările propuse.

În anul 1992, în preajma zilei de 19 aprilie, Hill moare. Este găsit după câteva zile pe fotoliul său, şezând în faţa televizorului. Cauza morţii: infarct.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici