Harta internetului. Care sunt cele mai mari site-uri - FOTO

Rusul Ruslan Enikeev a realizat o hartă a internetului în care au fost incluse peste 350.000 dintre cele mai mari site-uri existente. El a sortat site-urile în funcţie de ţară şi de domeniul de activitate, acestea fiind delimitate prin culori.

648 afișări
Imaginea articolului Harta internetului. Care sunt cele mai mari site-uri - FOTO

Harta internetului. Care sunt cele mai mari site-uri (Imagine: Ruslan Enikeev)

Harta arată cele mai populare site-uri din lume, acestea fiind colorate diferit în funcţie de ţara din care provin: roşu pentru Rusia, galben pentru China, mov pentru Japonia, albastru deschis pentru SUA.

Site-urile mari, cum ar fi Google, Facebook sau Youtube, se pot vedea uşor pe hartă. De asemenea, după folosirea zoom-ului apar şi alte site-uri importante cum ar fi IMDB sau Amazon, informează Daily Mail.

Pentru a găsi un site şi a vedea ce legături are, utilizatorul trebuie să folosească motorul de căutare de pe pagină.

"Reţeaua de internet globală este un fenomen al tehnologiei iar complexitatea ei excepţională întrece orice altceva a creat omul. În esenţă, ne confruntăm cu o cantitate imensă de informaţie nesortată. Harta Internetului este o tentativă de a vedea structurile ascunse ale reţelei", a spus autorul proiectului, Ruslan Enikeev. 

El a explicat cum funcţionează harta. "Vorbind din punct de vedere matematic, Harta Internetului este o prezentare bidiminsională a legăturilor dintre site-uri. Orice site este un cerc pe hartă iar dimensiunea lui este caracterizată de traficul pe care îl are. Cu cât traficul este mai mare, cu atât cercul este mai mare", a menţionat Enikeev.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici