Hollywood-ul regretă dispariţia lui Paul Newman

Actori precum Robert Redford, Kevin Spacey şi Daniel Craig, dar şi fostul preşedinte american Bill Clinton şi senatorul Hilary Clinton, alături de fiicele lui Paul Newman, îşi exprimă regretul la dispariţia marelui om de cinema, care a decedat sâmbătă, la vârsta de 83 de ani, informează BBC News.

124 afișări
Imaginea articolului Hollywood-ul regretă dispariţia lui Paul Newman

Hollywood-ul regretă dispariţia lui Paul Newman

"Există un punct unde sentimentele trec dincolo de cuvinte. Am pierdut un prieten adevărat. Viaţa mea şi ţara asta este mai bună pentru că a fost el în ea", a declarat actorul american Robert Redford, care a jucat alături de Newman în celebrele filme "Butch Cassidy şi Sundance Kid" (1969) şi "Cacealmaua" (1973).

De asemenea, regizorul Sam Mendez a precizat că Newman a fost un om "extraordinar din toate punctele de vedere". "Cred că toată lumea ştie despre munca sa incredibilă în domeniul proiectelor caritabile şi despre modul elegant în care a ales să treacă de statutul de star de cinema iconic, la un slujitor al cauzelor caritabile, al umanităţii", a mai spus Mendez. Regizorul a conchis subliniind că , la nivel personal, faptul că a avut onoarea de a lucra alături de Newman a reprezentat un moment important în dezvoltarea sa profesională.

"Paul Newman a jucat roluri de neuitat. Dar cele de care era cel mai mândru nu au fost niciodată făcute publice. Soţ devotat. Tată iubitor. Bunic adorabil. Filantrop dedicat. Tatăl nostru a fost un simbol rar al umilinţei dezinteresate, ultimul care recunoaşte că ceea ce face el e special. Retras, el a reuşit să influenţeze vieţile a multor oameni cu generozitatea sa", au declarat, printr-un comunicat, fetele lui Paul Newman, Susan şi Stephanie.

Fostul preşedinte american Bill Clinton şi senatorul Hilary Clinton au declarat că Newman a fost un simbol american, un filantrop şi un erou pentru copii", în vreme ce actorul şi regizorul Kevin Spacey a fost de părere că "Paul Newman a fost un măreţ şi umil gigant". "Spunea că totul se reduce la noroc, dar noi toţi ceilalţi ştiam că talentul, iscusimea şi generozitatea l-au făcut starul care era. Şi-a folosit succesul pentru a-i ajuta pe ceilalţi şi a făcut-o fără să aştepte ceva în schimb. Ar trebui să fie un exemplu pentru toţi cei din lumea filmului pentru că părea că şi-a scos orgoliul prin operaţie chirurgicală", a mai spus Spacey.

Actorul Arnold Schwarzenegger, în prezent guvernator al Californiei, a spus că Newman a fost "ultimul tip cool cu care toţi bărbaţii vroiau să semene şi pe care toate femeile îl adorau. A fost un simbol american, un actor strălucit, un om al renaşterii şi un filantrop generos, dar modest", a conchis Schwarzenegger.

"A fost unul dintre cei mai mari actori ai tuturor timpurilor şi un om frumos. Cred că tocmai s-a sfârşit o eră", a declarat, la rândul său, actorul britanic Daniel Craig.

Omul de televiziune David Letterman a spus: "Paul a fost un actor foarte bun şi un pilot de curse excelent. Dar mai mult decât atât, a personificat umanitatea, având mereu grijă de cei mai puţin norocoşi. Pentru mine, asta este moştenirea lui".

Actorul şi regizorul american Paul Newman a încetat din viaţă la 83 de ani, fiind răspus de cancerul la plămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici