Iarmaroc în Capitală

  • Muzeul Satului organizează zilele acestea „Iarmaroc de Sfântul Ilie”, evenimente în aer liber pentru copii
  • Mulţi părinţi i-au adus pe cei mici să se bucure de teatru în aer liber, olărit şi să le ia cadouri de la târgul meşterilor populari
  • Sfântul Ilie, stăpânul verii, al tunetelor şi fulgerelor, este celebrat mâine
  • Ioana spune că ieşirea la muzeu i-a amintit de taberele cu colegii de la şcoală
692 afișări

Du-ţi copilul în atmosfera vacanţei de la bunici, dar în Bucureşti. Muzeul Satului organizează zilele acestea „Iarmaroc de Sfântul Ilie”, adică o mulţine de suprize prin care arată celor mici cum erau târguri organizate odinioară în sate. Lecţii de olărit, târg de jucării din lemn şi piese de teatru o să îi ocupe ziua copilului tău.

Evenimentul se desfăşoară şi astăzi. Iarmarocul din Capitală le aduce celor mici şi povestea Sfântului Ilie, pe care îl celebrăm mâine: patronul verii, arşiţei şi ploilor cu tunete şi fulgere. Sărbătoarea marchează miezul verii pastorale, când ciobanii separau berbecii de oi şi apicultorii retezau fagurii de miere. Pentru alungarea ploilor torenţiale, a vijeliilor şi grindinei se făceau vrăji şi descântece şi tot acum se culeg plante de leac pentru cei bolnavi. Ioana, care s-a delectat cu iarmarocul din Bucureşti, s-a simţit aşa de bine, de parcă era în tabără cu colegii de şcoală. 

Iulia Grumăzescu, director de Comunicare, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”: Părinţii îşi pot scoate copii într-un loc absolut extraordinar şi se pot bucura împreună de tot felul de activităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici