Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, despre utilitatea istoriei: ”Nu putem trăi fără temei”

  • ”Cei care nu ajung să-şi cunoască părinţii trăiesc o perioadă de marasm”, crede academicianul.
  • Ioan Aurel Pop nu cere însă mai mulţi istorici decât avem nevoie.
375 afișări
Imaginea articolului Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, despre utilitatea istoriei: ”Nu putem trăi fără temei”

Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române: ””

Îţi arăt acum de ce un om are nevoie de istorie în viaţa sa.

Explicaţia a fost oferită de preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, la Marius Tucă Show:

”De ce avem nevoie de istorie? De ce avem mai mult nevoie ca oricând de istorie? Pentru că noi oamenii nu putem trăi fără temei, nu putem trăi fără ce a fost înainte.

Uitaţi-vă din punct de vedere psihologic la un tânăr care nu-şi cunoaşte părinţii. Ajunge adolescent, obsesia lui este să-şi cunoască părinţii. Cei care nu ajung să-şi cunoască părinţii trăiesc o perioadă de marasm”.

”Eu nu cer să înveţe toată lumea istorie. Ar fi o prostie să transformăm pe tineri, pe intelectuali în istorici. Avem nevoie de istorici exact atâţi câţi trebuie.

Cei mai mulţi români trebuie să se ocupe de producerea celor necesare traiului, de alte opere, să facă poduri, şosele, drumuri, autostrăzi şi alte lucruri de care avem nevoie ca să trăim. Dar, niciodată nu vom putea trăi fără aceste temeiuri”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici