"Ionesco - Cinci piese scurte" se va juca la Avignon OFF

Spectacolul "Ionesco - Cinci piese scurte", pe care Teatrul Odeon l-a prezentat recent la Theatre de la Huchette din Paris, va fi jucat anul viitor, timp de o lună de zile, la Festivalul Avignon OFF, a declarat Dorina Lazăr, directoarea instituţiei, marţi, într-o conferinţă de presă.

1 afișare
Imaginea articolului "Ionesco - Cinci piese scurte" se va juca la Avignon OFF

Spectacolul "Ionesco - Cinci piese scurte" se va juca la Avignon OFF

Această decizie a fost luată în urma succesului de care s-a bucurat spectacolul la Theatre de la Huchette din Paris, un loc unde piesele lui Eugene Ionesco se joacă de 50 de ani fără întrerupere. Spectacolul de la Odeon, în regia lui Alexandru Dabija, s-a jucat pe 5, 6 şi 7 septembrie.

De asemenea, Odeon va prezenta pe 29 septembrie, în cadrul unui festival de teatru de la Kosovo, "Hamletmachine", în regia lui Dragoş Galgoţiu, iar la sfârşitul lunii noiembrie, spectacolul "Un tango mas" va fi jucat la Budapesta.

Potrivit Dorinei Lazăr, pentru luna decembrie se fac demersurile ca "Portretul lui Dorian Gray", cu Răzvan Mazilu, să fie prezentat la Londra.

Avignon OFF se desfăşoară în paralel cu festivalul "oficial" fondat de Jean Vilar în 1947, pe care îl întrece din punctul de vedere al numărului de participanţi şi al diversităţii reprezentaţiilor susţinute în săli de teatru, dar şi în spaţii surprinzătoare. Nu există o selecţie prealabilă a spectacolelor din punct de vedere artistic, astfel că la Avignon OFF trupele de amatori se întâlnesc cu actori celebri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici