Jean Constantin a fost înmormântat pe aleea principală din Cimitirul Central din Constanţa - VIDEO

Actorul Jean Constantin a fost înmormântat, vineri după-amiază, la Cimitirul Central din municipiul Constanţa, pe aleea principală a cimitirului, alături de alte personalităţi ale vieţii culturale constănţene, la funeralii participând sute de persoane.

1119 afișări
Imaginea articolului Jean Constantin a fost înmormântat pe aleea principală din Cimitirul Central din Constanţa - VIDEO

Jean Constantin a fost înmormântat pe aleea principală din Cimitirul Central din Constanţa (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

Actorul a fost înmormântat, în jurul orei 15.00, la Cimitirul Central din municipiul Constanţa, după ce la Catedrala "Sf. Apostoli Petru şi Pavel" a avut loc o slujbă de pomenire oficiată de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, alături de un sobor format din 15 preoţi şi diaconi, la ceremonia religioasă luând parte şi actorii Ion Dichiseanu, Romică Ţociu şi Cornel Palade.

Pe traseul spre cimitir, convoiul funerar a trecut prin faţa Cazinoului din Constanţa, dar şi prin faţa casei unde a locuit Jean Constantin, fiind aplaudat de trecători.

Mormântul actorului se află pe aleea principală a cimitirului, acolo unde şi-au aflat odihna veşnică alte personalităţi ale vieţii culturale constănţene, precum Oleg Danovski, sau chiar partenerul de scenă a lui Jean Constantin, Gelu Manolache.

Slujba de înmormântare a fost oficiată tot de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Video Stirileprotv.ro

Înainte de a fi coborât în groapă sicriul cu trupul neînsufleţit, sora lui Jean Constantin, profesoară de limba română, aflată la pensie, a recitat o poezie.

Actorul Jean Constantin a decedat, miercuri, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa de la Constanţa.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Jean Constantin a fost depus, joi după-amiază, în foaierul Teatrului Naţional din Constanţa, unde a fost aşteptat de câteva sute de persoane, care l-au primit cu aplauze. Mii de constănţeni au trecut, joi, pe la sicriul lui Jean Constantin şi i-au aprins lumânări la căpătâi, i-au adus flori şi şi-au luat rămas bun de la îndrăgitul actor. Printre aceştia s-au aflat şi actorii Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Vasile Muraru şi Nae Lăzărescu.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, care a mers şi el, joi seară, să-i aducă un ultim omagiu lui Jean Constantin, a anunţat că va fi ridicat un bust al actorului în faţa clădirii Teatrului Naţional Constanţa, iar preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantin, a precizat că acest teatru va purta numele lui Jean Constantin.

Actorul Jean Constantin a decedat, miercuri, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa de la Constanţa, fiind găsit mort, în pat, de către rudele sale.

Jean Constantin s-a născut la 21 august 1928 la Techirghiol, în judeţul Constanţa. A debutat pe scenă la secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanţa, în 1957. Actorul a debutat anii '60 şi a jucat în circa 80 de filme, printre cele mai recente fiind "Poker" şi "Supravieţuitorul", în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Din 1999, Jean Constantin este şi cetăţean de onoare al oraşului Constanţa, unde a şi locuit. El a fost căsătorit de trei ori, petrecându-şi ultimii ani din viaţă cu Elena Jean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici