Luciano Pavarotti porneşte pe ultimul drum

Trupul neînsufleţit al lui Luciano Pavarotti a fost scos, în ropote de aplauze şi acorduri de „Vincero”, din catedrala din Modena unde a avut loc ceremonia funerară, pornind pe ultimul drum, către cimitirul Montale Rangone, potrivit site-ului www.rai.tv.

2 afișări
Imaginea articolului Luciano Pavarotti porneşte pe ultimul drum

Luciano Pavarotti porneşte pe ultimul drum

Ceremonia religioasă a durat mai mult de o oră, în timpul său fiind transmis şi un mesaj al Vaticanului. „După trista veste a morţii lui Luciano Pavarotti, Papa transmite condoleanţe pentru plecarea unui mare artist care, prin talentul său extraordinar, a onorat menirea divină a muzicii”, menţiona mesajul Sfântului Scaun.

La ceremonie, premierul italian Romano Prodi a rostit un discurs în care adus un omagiu „geniului şi generozităţii” lui Pavarotti. El a declarat că acesta „a fost un mesager al păcii şi al umanităţii”, care a făcut din muzica sa „un instrument pentru viaţă şi împotriva războiului”. El a spus că „Italia e azi tristă, dar e mândră de el şi îşi exprimă profunda sa gratitudine”.

Printre personalităţile politice prezente la eveniment, se află Romani Prodi şi soţia, fostul secretar al ONU, Kofi Annan, directorul general al Fao, Jacques Diouf, ambasadorul american Ronald Spogli, comisarul european pentru Cultură, Jan Figel. Dintre oficialii italieni se mai află la ceremonie vicepremierul Francesco Rutelli şi miniştrii Giulio Santagata şi Arturo Parisi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici