Marcel Iureş: Festivalul "Tinerii şi Muzica" este deschis pentru toate categoriile de public

Marcel Iureş, directorul Teatrului Act, a declarat, luni, că cea de-a doua ediţie a Festivalului "Tinerii şi Muzica" se adresează tuturor categoriilor de public şi că nimeni "nu va fi dat afară" de la concerte, fie el cerşetor sau Gigi Becali.

12 afișări
Imaginea articolului Marcel Iureş: Festivalul "Tinerii şi Muzica" este deschis pentru toate categoriile de public

Marcel Iureş: Festivalul "Tinerii şi Muzica" este deschis pentru toate categoriile de public

"Vor fi în program studenţi extraordinari care merită toată atenţia. Nu m-am aşteptat ca festivalul să fie un bun comercial. Ne aşteptăm să crească şi să meargă la o mărime vizibilă. Când n-o să mai încăpem aici de valori, vă promit că ne mutăm într-o sală mult mai mare şi o s-o facem foarte lată. Urmăriţi spectacolele în cele şapte seri, sunt numai bunătăţi", a spus directorului Teatrului Act, adăugând că, pe viitor, va încerca să ofere nişte burse tinerilor muzicieni.

Actorul a adăugat că toate categoriile de public sunt binevenite la festival şi, dacă vor veni un cerşetor de pe stradă, un politician sau Gigi Becali, va fi "marcat" momentul, dar "nimeni nu va fi dat afară".

Violonistul Alexandru Tomescu a spus despre Festivalul "Tinerii şi muzica"  că este un moment pe care l-a aşteptat mai de mult, considerând că sala Teatrului Act este un cadru ideal. "Într-o sală de concerte de două - trei mii de locuri, există o distanţă fizică considerabilă, la Act este un cadru cameral şi cred că se va stabili o legătură mult mai apropiată cu spectatorii. Sala această îmi aminteşte de sala Filamornicii din Berlin, cu public în toate părţile, în care comunici mult mai direct", a spus violonistul.

Tomescu a anunţat că nu va cânta, în deschiderea festivalului, la vioara Stradivarius, deoarece o va inaugura oficial sâmbătă, la Casa Radio.

La conferinţa de presă a participat şi pianistul Horia Mihail, împreună cu care va concerta Alexandru Tomescu, luni seară, în deschiderea festivalului, cu Sonata numărul 4 în mi minor de Wolfgang Amadeus Mozart şi cu Sonata numărul 5 "A primăverii", de Ludwig van Beethoven. După pauză, cei doi vor cânta "Liebesleid" şi "Liebesfreud" de Fritz Kreisler, o meditaţie din opera "Thais" de Jules Massenet, precum şi "Zapateado" şi "Melodii lăutăreşti" de Pablo de Sarasate.

Delia Pavlovici, managerul proiectului, a adăugat că Festivalul "Tinerii şi Muzica" doreşte să atragă către sala de concert publicul obişnuit să vină la Teatrul Act. "Este o sală underground, care creează o atmosferă extraordinară. Ideea principală este de a ajuta acest public să cunoască valorile tinere ale muzicii clasice. De multe ori, publicul românesc nu-şi apreciază valorile pentru că nu şi le cunoaşte", a spus organizatorul.

Marcel Iureş a spus, în finalul conferinţei de presă, că este posibil să semneze un parteneriat media pentru festival cu Radio România Muzical. "Tot ceea ce se întâmplă nu se poate şi nici nu se va mai putea întâmpla fără ajutorul Primăriei Sectorului 3", a spus Iureş, adăugând că primăria va ajuta Teatrul Act să achiziţioneze un pian nou pentru festival.

În programul Festivalului "Tinerii şi Muzica" este inclusă şi opera "La voix humaine" de Francis Poulenc, operă într-un act după monodrama lui Jean Cocteau, în regia lui Daniel Prallea – Blaga, cu soprana Ioana Firizan. Spectacolul este urmat de "The Telephone" de Gian Carlo Menotti, al aceluiaşi regizor.

De asemenea, Ioana Maria Mîntulescu, Raluca Stoica, Ruxandra Zamfir şi Mircea Tiberian vor cânta jazz, sâmbătă, la Teatrul Odeon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici