Marin Moraru împlineşte 76 de ani

Marin Moraru împlineşte joi vârsta de 76 de ani, actorul jucând în prezent pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în piesa „Egoistul”, regizată de Radu Beligan.

347 afișări
Imaginea articolului Marin Moraru împlineşte 76 de ani

Marin Moraru împlineşte 76 de ani (Imagine: Oana Fofiu/Mediafax Foto)

Marin Moraru s-a născut la data de 31 ianuarie 1937. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, la clasa profesorului Dina Cocea, promoţia 1961, având ca examen de diplomă rolul Agamiţă Dandanache din piesa "O scrisoare pierdută", de I. L.Caragiale. A fost angajat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961 - 1964), apoi la Teatrul de Comedie (1965 - 1968), la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra (1968 - 1971) şi la Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" (1971 - 1974). Din anul 2002, este Societar de onoare al Teatrului Naţional din Bucureşti.

În 2009, Marin Moraru a primit premiul pentru întreaga carieră la gala Gopo.

Pe 1 iunie 2012, Marin Moraru a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame din Capitală.

"Faptul că cetatea te onorează (face să fie) o zi fericită pentru mine şi asta dovedeşte că n-am trăit degeaba", a spus actorul.

Acesta a glumit zicând că, odată cu dezvelirea stelei sale pe Aleea Celebrităţilor, a ajuns să fie mândru că este călcat în picioare.

Actorul a jucat în 24 de lungmetraje, printre care se numără şi filmul "Amen", al celebrului regizor Costa-Gavras.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici