Marius Sala, omagiat de lingvişti şi de Academia Română, la împlinirea vârstei de 80 de ani

Lingvistul Marius Sala, vicepreşedinte al Academiei Române, va fi omagiat la împlinirea vârstei de 80 de ani, joi, prin lansarea volumului "Cum am devenit lingvist?", ce cuprinde contribuţiile a 55 de lingvişti din ţară şi de peste hotare, şi vineri, printr-o şedinţă specială în Aula Academiei.

456 afișări
Imaginea articolului Marius Sala, omagiat de lingvişti şi de Academia Română, la împlinirea vârstei de 80 de ani

Marius Sala (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al forului cultural şi ştiinţific, joi, de la ora 18.00, la Casa Oamenilor de Ştiinţă, va fi lansat volumul "Cum am devenit lingvist? Omagiu academicianului Marius Sala", publicat cu ocazia aniversării. Apărut la editura Univers Enciclopedic Gold, coordonat de Emanuela Timotin şi Ştefan Colceriu, volumul cuprinde contribuţiile a 55 de lingvişti din ţară şi de peste hotare.

Cartea va fi prezentată de criticul şi istoricul literar Alex. Ştefănescu.

Vineri, de la ora 10.00, în Aula Academiei Române, va avea loc şedinţa de sărbătorire a lui Marius Sala, vicepreşedinte al Academiei Române şi directorul Institutului de Lingvistică "Iorgu Iordan - Alexandru Rosetti" din cadrul acesteia.

Vor lua cuvântul: preşedintele Academiei, Ionel Haiduc, academicienii Eugen Simion, preşedintele Secţiei de filologie şi literatură, şi Dan Berindei, vicepreşedinte al Academiei Române, profesorul universitar Valeria Guţu Romalo, membru de onoare al Academiei Române, profesorul Gabriela Pană Dindelegan, membru corespondent al Academiei Române, Nicolae Mocanu, de la Institutul de Lingvistică şi Istorie Literară "Sextil Puşcariu", Cluj-Napoca, şi doctor Ştefan Colceriu, de la Institutul de Lingvistică "Iorgu Iordan - Al. Rosetti". Sesiunea se va încheia cu discursul sărbătoritului.

Marius Sala, născut pe 8 septembrie 1932, la Vaşcău, în judeţul Bihor, este lingvist, membru al Academiei Române, din 2001, şi vicepreşedinte al acestei instituţii, din 2005.

Anul acesta, pe 14 iulie, de Ziua Franţei, el a fost distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler, după ce a mai primit din partea statului francez şi Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Ofiţer, în octombrie 2011. La sfârşitul lunii mai, tot anul acesta, el a primit Steaua României în grad de Ofiţer, din partea Preşedinţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici