Meghan Markle şi regina Elisabeta a II-a, în postura lui George Floyd şi a ucigaşului său. Caricatura din Charlie Hebdo aprinde spiritele

  • Regina Elisabeta a II-a şi Meghan Markle apar pe coperta revistei de satiră „Charlie Hebdo”.
  • Caricatura face referire la scandalul din familia regală britanică, printr-o paralelă cu moartea lui George Floyd.
  • Palatul Buckingham şi reprezentanţii ducelui şi ducesei de Sussex au refuzat să comenteze imaginea.
22043 afișări
Imaginea articolului Meghan Markle şi regina Elisabeta a II-a, în postura lui George Floyd şi a ucigaşului său. Caricatura din Charlie Hebdo aprinde spiritele
Clişeul „o imagine face cât o mie de cuvinte” rămâne perfect valabil, chair dacă efectele nu sunt întotdeauna pozitive. Revista satirică Charlie Hebdo a stârnit din nou indignare, publicând o caricatură care atinge două subiecte fierbinţi: scandalul din familia regală britanică, respectiv moartea lui George Floyd şi mişcarea Black Lives Matter.
 
În imagine sunt înfăţişate regina Elisabeta a II-a şi Meghan Markle, într-o reconstituire a scenei care îi avea ca protagonişti pe George Floyd şi poliţistul care îl ţintuia la pământ. Regina Marii Britanii apare în postura agresorului, iar ducesa de Sussex în rolul victimei „sufocate” cu genunchiul.
 
Caricatura intitulată „DE CE A LĂSAT MEGHAN BUCKINGHAMUL” o înfăţişează pe ducesa de Sussex la podea În imagine, replica lui Meghan Markle răspunde întrbării din titlu: „Pentru că nu mai puteam respira!”
 
Halima Begum, CEO al grupului pentru egalitatea raselor Runnymede Trust, a declarat că imaginea este „greşită la orice nivel”.
 
„Regina, în postura ucigaşului lui George Floyd, zdrobindu-i gâtul lui Meghan? Meghan care spune că nu este capabilă să respire? Acest lucru nu extinde orizonturi, nu face pe nimeni să râdă ori să conteste rasismul”, a scris ea pe Twitter. Halima Begum descrie iniţiativa drept „degradantă” şi „ofensatoare”.
 
 
Aceştia susţin că la Palatul Buckingham au existat discuţii despre culoare pielii viitorilor copii ai cuplului. Deşi nu au precizat care este membrul familiei care a făcut remarcile rasiste, ducii de Sussex au precizat că nu este vorba nici de regină, nici de soţul acesteia, prinţul consort Philip, duce de Edinburgh
 
În timpul interviului, Meghan Markle a mărturisit că s-a gândit la suicid de mai multe ori în timpul scurtei perioade petrecute în sânul familiei regale. De asemenea, soţia prinţului Harry şi micul Archie, fiul ducilor de Sussex, nu ar fi beneficiat de protecţia oferită celorlalţi membri ai Casei Regale, scrie CNN.
 
Palatul Buckingham şi reprezentanţii ducelui şi ducesei de Sussex au refuzat să comenteze desenul din Charlie Hebdo. 
 
Publicaţia săptămânală cu sediul la Paris, fondată în 1970, este renumită pentru caricaturile provocatoare şi chiar ofensatoare prin natura atacurilor de imagine asupra unor personalităţi publice ori prin ridiculizarea de simboluri religioase.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici