Ministerul Culturii: S-a dus să moară puţin sarea pământului, actorul unic şi talentat Şerban Ionescu

Ministerul Culturii (MCPN) îşi exprimă regretul faţă de decesul actorului Şerban Ionescu, "bărbat frumos ca bradul, actor unic, egal cu el însuşi, sarea pământului care a dat gust şi plăcere micilor bucurii ale vieţii transpuse în multele spectacole de teatru şi în filmele în care a jucat".

146 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii: S-a dus să moară puţin sarea pământului, actorul unic şi talentat Şerban Ionescu

Serban Ionescu (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Totodată, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Puiu Haşotti, transmite, printr-un comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Culturii, "sincere condoleanţe apropiaţilor actorului şi celor care l-au cunoscut şi apreciat".

Actorul Şerban Ionescu a încetat din viaţă miercuri seară, în jurul orei 23.30, la Spitalul Floreasca, a declarat pentru MEDIAFAX directorul unităţii medicale, Radu Macovei. Şerban Ionescu fusese internat marţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în secţia de Terapie Intensivă, după ce starea lui s-a agravat. În vara acestui an, actorul a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică, boala fiind incurabilă.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu actorului o pot face vineri, între orele 8.00 şi 15.00, la biserica Batiştei, unde va fi depus trupul neînsufleţit al artistului, sau, în aceeaşi zi, după ora 17.00, în foaierul Sălii Media a Teatrului Naţional Bucureşti (intrarea din strada Tudor Arghezi), au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Uniunii Teatrale din România (UNITER).

Serviciul religios va avea loc sâmbătă, de la ora 14.00, la capela cimitirului Bellu, fiind urmat de înmormântare, au mai spus reprezentanţii UNITER. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici