Ministrul Culturii, Corina Şuteu, o va numi pe Beatrice Rancea manager interimar la ONB

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a anunţat marţi, pe pagina sa de Facebook, că o va numi pe Beatrice Rancea în funcţia de manager interimar la Opera Naţională Bucureşti şi că va demara procedurile de separare ale ONB de Teatrul Naţional de Operetă şi Muzical „Ion Dacian”.

797 afișări
Imaginea articolului Ministrul Culturii, Corina Şuteu, o va numi pe Beatrice Rancea manager interimar la ONB

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, o va numi pe Beatrice Rancea manager interimar la ONB (Imagine Liviu Chirica / Mediafax Foto)

Corina Şuteu a anunţat marţi pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook că Beatrice Rancea va fi numită, miercuri, 25 mai, în funcţia de manager interimar la ONB şi că Ministerul de resort va iniţia prin procedurile necesare separarea Operei Naţionale din Bucureşti de Teatrul Naţional de Operetă şi Muzical „Ion Dacian” fuzionate prin Hotărârea de Guvern nr. 741/2013.

Astfel, Ministrul Culturii a anunţat că atât ONB cât şi Teatrul de Operetă „Ion Dacian” vor fi reorganizate în scurt timp pentru a-şi putea duce mai departe activitatea artistică în noua formulă organizatorică.

De asemenea, Corina Şuteu a declarat că aceste demersuri sunt necesare în vederea reglajului situaţiei şi a tensiunilor existente în ultimul timp de la ONB, exprimând că nu este de părere că este funcţională „o rezolvare şi reformare violentă a instituţiilor” şi punctând că disfuncţionalităţile în organizarea institutţiilor de spectacol din ţară trebuie corectate.

În plus, Ministrul Culturii consideră că „instituţiile de spectacol din România trebuie să înţeleagă ca fiind fundamentale colaborările internaţionale şi deschiderea către performanţă artistică reală”, afirmând sprijinul Ministerului de resort pentru artiştii ONB precum şi pentru cei ai Teatrului Naţional de Operetă şi Muzical „Ion Dacian”.

Mesajul Ministrului Culturii, Corina Şuteu, publicat pe Facebook este:

„Ministrul Culturii – Corina Şuteu o va numi, miercuri, 25 mai, pe doamna Beatrice Rancea în funcţia de manager interimar la Opera Naţională din Bucureşti. Totodată, Ministerul va demara procedurile de separare ale Operei Naţionale din Bucureşti de Teatrul Naţional de Operetă şi Muzical „Ion Dacian” fuzionate prin Hotărârea de Guvern nr. 741/2013, urmând ca în cel mai scurt timp posibil cele două instituţii de spectacol să fie reorganizate şi să-şi poată relua activitatea artistică într-o nouă formulă.

Ministrul Culturii: „Situaţia de la Opera Naţională din Bucureşti impune un reglaj în mai mulţi paşi. Cronicizarea situaţiei de faţă şi complexitatea ei mă determină să am o abordare raţională; nu cred în rezolvarea şi reformarea violentă a instituţiilor. Există o mare oportunitate în această situaţie, oportunitatea de a corecta anumite disfuncţionalităţi în organizarea instituţiilor de spectacol din România. Este, cred, cel mai potrivit moment să amendăm o decizie dintr-un mandat anterior, care a dus la fuzionarea a două instituţii de cultură cu specific, public şi repertoriu diferite. Consider, totodată, că instituţiile de spectacol din România trebuie să înţeleagă ca fiind fundamentale colaborările internaţionale şi deschiderea către performanţă artistică reală. Asigur artiştii Operei Naţionale din Bucureşti şi ai Teatrului Naţional de Operetă şi Muzical „Ion Dacian” de suportul Ministerului Culturii, care va acompania reformarea acestora şi le va garanta resurecţia unui spirit internaţionalist, exigent şi strălucitor”, a scris Ministrul Culturii, Corina Şuteu, pe pagina sa de Facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici