Minuţa Gabură, regizoare româncă în Italia, a dus violenţa domestică pe marele ecran

  • Filmul ei, "Donne e Donne" (Femei şi femei) a fost apreciat de juriul Festivalului de la Veneţia din acest an.
  • Prin imagini puternice românca vrea să deschidă ochii victimelor de violenţă domestică.
  • În Italia, numărul femeilor ucise de parteneri a crescut de trei ori mai mult, în lockdown.
532 afișări
Imaginea articolului Minuţa Gabură, regizoare româncă în Italia, a dus violenţa domestică pe marele ecran

Minuţa Gabură, regizoare româncă în Italia, a dus violenţa domestică pe marele ecran

Tema filmului regizat de Minuţa Gabor povestea reală a unei tinere, Giulia, care este victima abuzurilor din partea iubitului.

Juriul de la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de la Veneţia a apreciat mesajul social legat de violenţa asupra femeii.

Filmul va rula în sălile cinematografice din Italia începând cu 19 septembrie.

Intenţia româncei este de a-l proiecta şi în şcolile peninsulei italice pentru a sensibiliza copiii asupra fenomenului violenţei domestice.

„Doamnelor, vă rog din suflet să vă treziţi la realitate înainte să fie prea târziu. Nu aşteptaţi ca să nu mai fiţi”, a fost mesajul transmis de regizoare. 

În martie - iunie, 44 de femei au fost ucise de partenerii lor, de trei ori mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Minuţa Gabură a stat de vorbă cu victime ale violenţei în familie şi le-a dedicat un film.

Românca a absolvit Academia de Cinematografie Cinecittà de la Roma şi a debutat, ca regizor, în 2014 cu un scurt metraj dedicat femeilor forţate să se prostitueze.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici