Mircea Cărtărescu, în turneu literar la Bruxelles şi Amsterdam

Scriitorul Mircea Cărtărescu se va întâlni, în perioada 15-16 mai, cu publicul cititor la Bruxelles şi Amsterdam, în cadrul unui turneu literar organizat cu prilejul apariţiei celui de-al doilea volum din trilogia "Orbitor", "De Trofee", la editura olandeză De Bezige Bij, informează ICR Bruxelles.

139 afișări
Imaginea articolului Mircea Cărtărescu, în turneu literar la Bruxelles şi Amsterdam

Mircea Cărtărescu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Turneul literar, organizat de ICR Bruxelles, la care participă Mircea Cărtărescu include o seară literară la Casa Internaţională a literaturii din Bruxelles - PassaPorta, pe 15 mai, de la ora 20.00, care va fi moderată de jurnalistul flamand al postului de televiziune CANVAS William Van Laeken, urmată de două evenimente literare la Amsterdam.

La invitaţia lui Margot Dijkgraaf, scriitoare, critic literar şi directoarea centrului academic-cultural SPUI 25, Mircea Cărtărescu va participa, pe 16 mai, la o întâlnire cu publicul cititor olandez, prilejuită de apariţia, special pregătită pentru această dată, a celui de-al doilea volum din trilogia "Orbitor", la editura De Bezige Bij, în traducerea lui Jan Willem Bos.

Acest eveniment literar este urmat de participarea scriitorului Mircea Cărtărescu la Noaptea Literaturii Europene, ce va avea loc la Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), în prezenţa unor autori din Austria, Republica Cehă, Danemarca, Franţa, Germania, Olanda, Marea Britanie şi Ungaria.

Noaptea Literaturii Europene este o conferinţă dedicată literaturii europene contemporane care se înscrie în seria întâlnirilor literare desfăşurate simultan în mai multe capitale europene, în luna mai, menite să pună în lumină cei mai importanţi autori europeni contemporani.

Manifestarea este organizată de EUNIC în Olanda în colaborare cu Openbare Bibliotheek Amsterdam (Biblioteca Publică din Amsterdam).

Prozator, poet, eseist, critic literar, publicist, Mircea Cărtărescu a fost premiat, printre altele, de Academia Romană, Uniunea Scriitorilor din România şi din Republica Moldova, Asociaţia Scriitorilor Profesonişti din România (ASPRO), Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, Asociaţia Editorilor din România, precum şi de revistele Cuvântul, Ateneu, Flacăra, Tomis şi Ziarul de Iaşi. De asemenea, cărţile sale au fost nominalizate în Franţa pentru premiile Médicis - Le meilleur livre étranger, Prix Union Latine. Cărtărescu a fost invitat la târguri de carte prestigioase, precum cele de la Frankfurt, Leipzig, Goteborg şi Torino, iar în 2010 a fost decorat de statul francez cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici